ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με τίτλο «Τραγουδώντας μαζί για την Ειρήνη και την Αγάπη»

SYNAULIA PO [800x600]

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στις 9.00μμ στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου διοργανώνεται συναυλία από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, το Σωματείο «Φίλοι
Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και το Σύλλογο Ελασσονιτών Μαγνησίας με τη σύμπραξη τριών μουσικών σχημάτων:
Της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου, της Χορωδίας Regavim του Τελ Αβίβ, της Μικτής Χορωδίας και της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Η συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας μαζί για την Ειρήνη και την Αγάπη» θα έχει διπλό συμβολισμό: τη φιλία και τη συνεργασία των λαών αλλά και την αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, καθ’ όσον θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Γηροκομείο Βόλου.
Το πρόγραμματης Πολυφωνικής χορωδίας με Μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα και στο πιάνο την Κερασία Σιάρα θα περιλαμβάνει τραγούδια αγάπης με συνθέτες τον Ν.Rota, Κουγιουμτζή, Χατζηδάκι, Αλ.Καρκάλα, Σαββόπουλο.

Το πρόγραμμα της χορωδίας Regavimαπό το Τελ Αβίβ με μαέστρο τον Ze’evUlman και στο πιάνο τον TzahiFodor περιλαμβάνει τραγούδια για την ειρήνη και την αγάπη στα εβραϊκά, Ladino και Ελληνικά με συνθέτες L. Naor/N.Hirsch,Senesh, Y. Levy,A. Mohar, S. Or,Χατζηδάκι, Μ. Ρακιντζή.

[wpg_thumb]

Η Ορχήστρατων Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου με διεύθυνση του Κων/νου Γράβου και η Μικτή χορωδία με μαέστρο τη
Ρωξάνη Γιαρέντη θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη,το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί και ο Βασίλης Αγροκώστας, ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια του έργου. Στην Ορχήστρα συμμετέχουν οι καθηγητές Σδρόλιας Αλέξανδρος, Χαντή Ζαφειρούλα, Γεδίκης Κων/νος, Παπαθανασίου Ελένη.
Ηπαρουσίασητηςεκδήλωσηςθαγίνειαπότονκ. ΝίκοΒαραλή, διευθυντή τουραδιοφωνικούσταθμού«ΟρθόδοξηΜαρτυρία».
Τοκλείσιμοτηςεκδήλωσηςθαγίνειαπότον ΣεβασμιώτατοΜητροπολίτη ΔημητριάδοςκαιΑλμυρούκ.κ.Ιγνάτιο.
Hπραγματοποίησητηςσυναυλίαςέγινεδυνατήχάριςστηνυποστήριξητης ΠεριφέρειαςΘεσσαλίας–Π.Ε.ΜαγνησίαςκαιΒορείωνΣποράδων.
Ηείσοδοςστησυναυλία,γιατηνοποίαηΕφορείαΑρχαιοτήτωνΜαγνησίας επέτρεψε την πραγματοποίηση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού επέτρεψε την πραγματοποίηση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου,θαείναιδωρεάνγιατοκοινό,πουπαρακαλείταιναπροσφέρει
τρόφιμαμακράςδιαρκείας(ελληνικάπροϊόντα)γιατηστήριξητου ΓηροκομείουΒόλου.

Θέματα #Βόλος #κοινωνική αλληλεγγύη #Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας #συναυλία