Κέλλας για περικοπές συντάξεων και επίσκεψη σε μονάδες του ΠΕΔΥ

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ

«Χθες και σήμερα, μπροστά στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, χάθηκε και το τελευταίο ψήγμα του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», που στοίχειωσε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι διαπίστωσαν πως οι συντάξεις τους κόπηκαν σε ποσοστό τέτοιο που οδηγούνται στην εξαθλίωση. Πρώτη φορά αριστερά, καμία ντροπή».

pedy3 [800x600]

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας, κ. Βασίλη Γιόγιακα και άλλα μέλη του Τομέα, περιόδευσαν σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πειραιά. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Πειραιά, τα πολυιατρεία της Μεγαλόχαρης, και την μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Δραπετσώνας. Συναντήθηκαν με ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες της εγκατάλειψης των δομών και της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας. Αντικρίσαμε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μια εικόνα αποσάθρωσης, ως αποτέλεσμα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης σε όλες τις μονάδες, μια εικόνα παρόμοια με αυτή που συναντούμε στις περισσότερες πόλεις της επικράτειας.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός της έλλειψης καθαριστριών σε όλες τις μονάδες υγείας της Β’ ΔΥΠΕ από αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα εικόνες τριτοκοσμικές , που δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Η εγκατάλειψη του συστήματος υγείας από την Κυβέρνηση, είναι ολοφάνερη. Δυστυχώς η εξαπάτηση των πολιτών με μοναδικό κίνητρο το λάφυρο της καρέκλας, έχει οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα την καθημερινότητά τους και αντιλαμβάνονται πλέον, πως θα πρέπει να παρακαλούν να μην αρρωστήσουν.
Έστω και τώρα, στο σημείο μηδέν, κάποια στελέχη της κυβέρνησης θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους και να δουλέψουν. Ειδάλλως, την ευθύνη φέρει ακέραια ο Πρωθυπουργός».

[wpg_thumb]

Add Comment