Με το διοικητή του Π.Ν.Λ. συναντήθηκε ο βουλευτής Νικ. Παπαδόπουλος

13442066_1368498726499665_724964483_o [800x600]

Την Δευτέρα στις 13-06-16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου και του διοικητή του Π.Ν.Λ κ.Παναγιώτη Νάνο, κατά την οποία ο βουλευτής συνεχάρη αρχικά τον διοικητή για την ανάληψη των καθηκόντων του και στη συνέχεια επαίνεσε τον υπερβάλλοντα ζήλο και το πάθος των εργαζομένων για την καθημερινή προσφορά τους στο νοσοκομείο και την κοινωνία. Η προσφορά και η επιστημονική κατάρτιση των καθηγητών, γιατρών και γενικότερα του προσωπικού του νοσοκομείου έχουν συμβάλλει στην επέκταση της φήμης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πέραν του νομού Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η εύρυθμη και αρραγής συνεργασία του Πανεπιστημιακού με το Νομαρχιακό νοσοκομείο της Λάρισας μέχρι να πραγματοποιηθεί η πλήρης αυτονόμησή τους.
Από την μεριά του ο κ. Νάνος, επαίνεσε την αξιοκρατική διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών στην διοίκηση από την πλευρά του υπουργείου στον τομέα της υγείας . Δήλωσε επίσης αυτονόητη την στήριξη του Νομαρχιακού νοσοκομείου καθώς σε περίπτωση υπολειτουργίας του αλλοιώνεται ο πραγματικός στόχος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την τριτοβάθμια περίθαλψη.
Εν κατακλείδι, ο διοικητής ενημέρωσε τον κ.Παπαδόπουλο ότι έχει ήδη ξεκινήσει μελέτη για έργα τα οποία θα είναι ενταγμένα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το Νομαρχιακό νοσοκομείο θα προβεί σε δική του ξεχωριστή μελέτη έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει πλήρως την λειτουργία του και την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στους πολίτες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα. Σε μια τέτοια ασφυκτική δημοσιονομικά εποχή, το πάθος, η αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων είναι ένας βασικός πυλώνας στήριξης του τομέα υγείας. Το στίγμα μιας αριστερής κυβέρνησης έχει ήδη δοθεί με την καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, την αξιοκρατική επιλογή διοικητών και την «κάθαρση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτά είναι μια τομή και ένα αποτύπωμα της Αριστεράς δημιουργώντας το κράτος δικαίου που προστάζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι πελατειακές πολιτικές και το «φαγοπότι» στον τομέα της υγείας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να συγκρουστούμε με κατεστημένα έχοντας την κοινωνία στο πλευρό μας.

Add Comment