ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Του Γιάννη Μουκίδη
Φώτο: Μιχ. Πάσχος

ΦΩΤΟ - ΦΩΤΙΑ 1 [800x600]

Στις φλόγες παραδόθηκε, χθες το πρωί, σπίτι οικογένειας της Τσαριτσάνης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς ο όροφος, όπου διέμενε ηλικιωμένη γυναίκα, και να «γλυτώσει» τελικά από τη φωτιά το ισόγειο της οικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οικία βρίσκεται στο κέντρο της Τσαριτσάνης, στη συνοικία της Παναγιάς, απέχοντας μόλις λίγα μέτρα από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης.
Ήταν λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί, στις 10.30, όταν η κ. Β.Ο. είχε επιστρέψει από την εκκλησία και βρισκόταν μέσα στο σπίτι της. Άγνωστο πως, ξαφνικά το σπίτι «λαμπάδιασε», άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από τη στέγη και φλόγες, που απλώθηκαν παντού!
Σύμφωνα με διασταυρωμένες μαρτυρίες, ο κ. Μ.Ρ. παρατήρησε πως μαύροι καπνοί έβγαιναν από το σπίτι και ανησύχησε. Πιο συγκεκριμένα, άτομο που βρισκόταν έξω από την εκκλησία, προετοιμάζοντας προγραμματισμένη βάπτιση, και στη συνέχεια γείτονες, ανησύχησαν όταν είδαν τους μαύρους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Εκεί είδαν την ηλικιωμένη να κάθεται αμέριμνη(«καλημέρισε, με τη διάθεση να προσφέρει καφέ») και να μην έχει αντιληφθεί κάτι για το τι συνέβαινε στο διπλανό δωμάτιο, όπου η φωτιά είχε «φουντώσει» για τα καλά! Η γυναίκα, ενημερώθηκε και αμέσως βγήκε από το σπίτι, κατεβαίνοντας από την εξωτερική σκάλα, διατηρώντας την ψυχραιμία της, παρά το «κακό» που πλησίαζε.

ΦΩΤΟ - ΦΩΤΙΑ 1 [800x600]ΦΩΤΟ - ΦΩΤΙΑ 2 [800x600]ΦΩΤΟ - ΦΩΤΙΑ 3 [800x600]

Αμέσως σήμανε κινητοποίηση, ειδοποιήθηκαν ΔΕΗ, Πυροσβεστική υπηρεσία Ελασσόνας και Α.Τ. Ελασσόνας για βοήθεια, ενώ κατέφθασαν αναστατωμένοι οι συγγενείς της γυναίκας και δεκάδες Τσαριτσανιώτες με έκδηλη την ανησυχία στα πρόσωπα τους.
Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και ελάχιστα λεπτά αργότερα, 3 οχήματα με 6 άνδρες βρέθηκαν στο σημείο και ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ η Αστυνομία φρόντιζε και διευκόλυνε την κίνηση των οχημάτων.
Τελικά, μετά από αρκετή ώρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών που πάλεψαν με τις φλόγες, το σπίτι «λαμπάδιασε» και οι φλόγες άφησαν πίσω τους αποκαΐδια και καταστροφή! Το ευτύχημα είναι ότι σώθηκε η γυναίκα, ενώ σημαντικό είναι το ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να μην απλωθεί η φωτιά και στα γύρω σπίτια, αφού η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη.
Για την αιτία της πυρκαγιάς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Όπως είπε η ίδια η γυναίκα, είχε μαγειρέψει από την προηγούμενη ημέρα(…δεν υπήρχε κάτι αναμμένο, σε λειτουργία), ενώ πιθανολογείται ότι η πυρκαγιά προήλθε ίσως από αναμμένο καντήλι που υπήρχε στο εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς να αποκλείεται και άλλη αιτία.
Προανάκριση για το άσχημο συμβάν της πυρκαγιάς στην Τσαριτσάνη διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας.

Όπως ήταν φυσικό, η απροσδόκητη καταστροφή στο σπίτι της ηλικιωμένης Τσαριτσανιώτισσας, προκάλεσε θλίψη στους συγχωριανούς της και όχι μόνο, αφού είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην κωμόπολη, με παρουσία στα κοινωνικά «δρώμενα» της και ενεργό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης και άλλων συλλόγων.
Και μια ακόμη λεπτομέρεια, ενδεικτική για τα «παιχνίδια» της μοίρας: πραγματικά, άτυχη, η ηλικιωμένη Τσαριτσανιώτισσα, αφού μόλις πριν λίγο καιρό, «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγος της!

Θέματα #ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ #ΟΙΚΙΑ #πυρκαγιά #Τσαριτσάνη