Αποθεώθηκε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λάρισα

Συναυλία -όνειρο για τον Γ.Μουζάκη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας – Με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων

DSC_0202 [800x600]

Την αποθέωση γνώρισε η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,στη μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9/10/2016 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct , το Περιφ. Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας ,τον Δήμο Λαρισαίων/Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών , το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,
Σημειώνεται ότι η μοναδική και σπάνια συναυλία που έδωσε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη της Λάρισας ,που μάγεψε για μια ακόμα φορά το κοινό και καθηλώθηκε από το υπερθέαμα μουσικής και χορού, ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσουργό Γιώργο Μουζάκη , με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους ,με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.ά.) .
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κατακλύστηκε από πολύ νωρίς, με θαυμαστές της περίφημης αυτής Μπάντας ,προσκομίζοντας Ελληνικά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και αποσκοπούσε στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων.
[wpg_thumb]
Στην Εκδήλωση Τιμής προς τον μεγάλο Συνθέτη Γ. Μουζάκη, στην ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ, στην προσφορά υψηλού επιπέδου συναυλίας στο απαιτητικό φιλόμουσο κοινό της Θεσσαλίας
και τέλος της ανάδειξης των αξιών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της στήριξης των ευπαθών ομάδων.
Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Μπάντας από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ.Παν., Σάπκα, ενώ τιμητική πλακέτα πρόσφερε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», δια του προέδρου του κ. Κων. Σκριάπα, προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού,τις οποίες και παρέλαβε ο μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ ,.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ.Καλομπάτσιος,ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού , ο Αντιδήμαρχος κ.Παγ. Σάπκας και ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ .Κων. Σκριάπας.

Η Μπάντα του ΓΕΝ έφερε μαζί της εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες ,,όπως τη Λυρική Υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου ,τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταύρο Σαλαμπασόπουλο ,την Παμπίνα Κοντέα ,τον τενόρο Ανδρέα Καραούλη, τον Σωτήρη Γραμματικό και τον Γιώργο Μπελίρη και ,την ηθοποιό Δήμητρα Κυρατσούδη ,που είχε την επιμέλεια της παρουσίασης, ενώ την παρουσίαση εκ μέρους του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,είχε ο Θ. Αστερίου..
Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη της παράστασης είχαν αναλάβει ο Richard Szilagyi (Νικητής του Dancing With The Stars 5),, η Έφη Γιανναράκη και η Σχολή Χορού Dance Club Larissa , που προετοίμασαν εξαιρετικές χορογραφίες που ενθουσίασαν το κοινό ,ενώ την επιμέλεια βιντεοπροβολής είχε ο Γιώργος Τζήκας .
Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Σημαντική στιγμή της επίσκεψης της Μπάντας στη Λάρισα ,ήταν η επίσκεψή της στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας ,λίγο πριν τη συναυλία ,όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σδρόλια Σταυρούλα και να φωτογραφηθεί ,ενώ την επόμενη μέρα την Παρασκευή , επισκέφτηκε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ,όπου ξεναγήθηκε σε όλο το Μουσείο, από την αρχαιολόγο κ.Ζήλου .
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ,επίσης ,ο Πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Αλεξίου ,ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct της Θεσσαλίας,ο κ. Χατζηκαμαγγιάνης ,εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πολλοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και φυσικά μεγάλο ήταν το πλήθος ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς, που ξέρουν να τιμούν την ιστορία της Ελληνικής μουσικής .
Είναι η 5η φορά που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάζεται με την περίφημη Μπάντα του Ναυτικού και υπάρχει κοινός σχεδιασμός για περαιτέρω συνεργασία ,εντός ,αλλά και εκτός Ελλάδος.
Την επόμενη μέρα δηλ. την Παρασκευή 10/6/2016 η συγκεκριμένη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων ,σε ένα κατάμεστο θέατρο.

Add Comment