Στον Ευαγγελισμό χόρεψε ο Σύλλογος αποδήμων Σκαμνιωτών

11.Τα χορευτικά του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ΄΄Ο ΟΛΥΜΠΟΣ΄΄ στην Πλατεία Ευαγγελισμού Ελασσόνας [800x600]

Τα χορευτικά του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ΄΄Ο ΟΛΥΜΠΟΣ΄΄ συνεχίζοντας τις ωραίες εμφανίσεις τους παρουσίασαν τραγουδώντας και χορεύοντας έθιμα από διάφορες περιοχές, το Σάββατο  11 Ιουνίου 2016,  9:00 μ.μ. στην   Πλατεία Ευαγγελισμού Ελασσόνας ,προσκαλεσμένοι από το :
ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» με θέμα της εκδήλωσης: «Ο πολιτισμός και οι αρχαίοι λαοί της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας».       
Οι χορευτές και η χοροδιδάσκαλος κ. Ελένη Φλίκα ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά για την πρωτοτυπία της παρουσίασης , έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι χορευτές του Συλλόγου μας ήταν :  
1.Εισαγωγή με συρτό
2.Το έθιμο της χελιδόνας.
3.Περπερούνα
4.Δώ στης Παναγιάς τα δέντρα.
5. Λαζαρίνες έρχονται.
6. Ήρθε ο Λάζαρος.
7. Γαλάζιος Πετεινός.
Οι τέσσερις πρώτοι χοροί είναι από την περιοχή της Κοζάνης, ενώ οι υπόλοιποι από το Ρουμλούκι.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους ! ευχαριστούμε και τους γονείς του παιδικού και εφηβικού τμήματος για την συνοδεία των παιδιών τους και την στήριξη στο Σύλλογο με την παρουσία τους.
[wpg_thumb]
Συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση :
–  Μορφωτικός Σύλλογος Ευαγγελισμού, με χορούς της
            Μακεδονίας   – Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας, με χορούς της Θεσσαλίας – Ποντιακή Παρέα Ελασσόνας «Το Παρακάθ’», με  αυθεντικούς χορούς του Πόντου. Συμμετείχαν και οι ομιλητές
–     Κονταξής Κώστας, καθηγητής Λαογραφίας του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας 
με θέμα: «Αινιάνες, ο αρχαιότερος λαός της Ποταμιάς»                               
Σπύρος Μπούμπας, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, με θέμα: «Aρχαίες πολίχνες της Ποταμιάς: Χυρετίαι, Μύλαι, Ερεικίνιο και Μάλλοια, καθώς και Μονδαία». 
Επιμέλεια εκδήλωσης: Δρ Κώστας Σαχινιδης.
Τους ευχαριστούμε όλους

Μετά τιμής δια του
Δ.Σ. του Συλλόγου ο πρόεδρος
Κοντοκώστας Δημήτριος.

Add Comment