Στην εθνική επέτειο της Κένυας στην Αθήνα ο βουλευτής Λάρισας Ν. Παπαδόπουλος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΜΑΝΤΑΡΑΚΑ DAY

20160603_193609 [800x600]

Την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου συναντήθηκε με την πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας κα Βίκυ Πανταζοπούλου και απέδωσε χαιρετισμό για την Εθνική Εορτή της χώρας την Μανταράκα Ντέι (Madaraka Day), η οποία εορτάζεται για πρώτη φορά επίσημα στην χώρα μας.
Ο βουλευτής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “η Μανταράκα είναι μια Εθνική Εορτή, επέτειος τιμής της πρώτης μέρας που η Κένυα απέκτησε τη δική της Εθνική Διακυβέρνηση το 1963. Ανάμεσα στις δύο χώρες μας υπάρχουν σίγουρα μεγάλες διαφορές αλλά και πολλά κοινά. Καταρχήν να αναφέρουμε τους εξαιρετικούς φήμης μαραθωνοδρόμους από την Κένυα με αφορμή των οποίων θα μπορούσε να γίνει αδερφοποίηση των δύο πόλεων, Μαραθώνα και Ασίμ Κίσου στο πλαίσιο της ιστορικής διαδρομής στη χώρα μας.
Δυστυχώς, ο πληθυσμός της Κένυας έχει μεγάλα ποσοστά ανεργίας, όπως και η Ελλάδα, αλλά είναι κυρίως αγροτικός πληθυσμός όπως ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια και η Ελλάδα, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί μία ενδεχόμενη συνεργασία μας στον αγροτικό τομέα και όχι μόνο, με προσφορά τεχνογνωσίας, σε επιστημονικό επίπεδο στο τομέα της εκπαίδευσης κλπ.
Η Κένυα είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα μεν, αλλά με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης, πάνω από 5% τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγονται πολλές ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα, η οποία δοκιμάζεται τα τελευταία έξι χρόνια από οικονομική κρίση, ελπίζοντας ότι θα ξεπεραστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και θα μπει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Add Comment