Η Ελασσόνα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, η πόλη της Ελασσόνας γιόρτασε χθες με λαμπρότητα και επισημότητα τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο.
Το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, εψάλλη ο Όρθρος  και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Βεροίας – Ναούσης – Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Ελασσόνος κ. Βασίλειος και Ιώππης(του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ. Δαμασκηνός, και συλλειτούργησαν αρχιμανδρίτες και ιερείς. Το Θείο Κήρυγμα έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιώππης κ. Δαμασκηνός, που αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του τιμώμενου Αγίου.


Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν Λείψανο του Αγίου, που μεταφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη.
Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ακολούθησε η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ελασσόνας(με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στη συνέχεια, έγινε Αγιασμός και τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου νάρθηκα του Ναού και του παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων θα θυμίζει σε όλους την ιστορία της πόλης, τότε που ο υπάρχων Ναός των Αγίων Αναργύρων καταστράφηκε από τους Τούρκους, και στην θέση του χτίστηκε τζαμί.
Στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, ο πρόεδρος της ΚΕΥΑΛΕ κ. Ι. Ράπτης, ο δημοτ. σύμβουλος – πρώην αντινομάρχης κ. Βασ. Ντόκος, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Β. Αγοράστης, Ι. Παπαδημόπουλος, Ελ. Κυριακού, ο πρώην αντινομάρχης κ. Δ. Τσιουρής, αξιωματικοί της 694 Π.Α.Π. και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων,  καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή, και όχι μόνο.

Add Comment