Στο ΤΑΙΠΕΔ για ακίνητα του νομού ο βουλευτής Λάρισας Ν. Παπαδόπουλος – Επίσκεψη στο Γ.Ν.Λ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ)

13225064_1347170768632461_601602945_o [800x600]

Την Πέμπτη 12/05/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου και της διευθύντριας (project manager) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας κυρίας Σ. Αθανασοπούλου. Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η παρούσα κατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, και πιο συγκεκριμένα το πρώην Τελωνείο στο Ομορφοχώρι, τα πρώην Αστυνομικά Τμήματα Πλατυκάμπου και Χάλκης, καθώς και τα κτίρια του πρώην Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ αλλά και και η μελλοντική αξιοποίησή τους.
Ο βουλευτής εξέφρασε την λύπη του για την παρούσα κατάσταση επισημαίνοντας ότι έχουν κλαπεί όλα τα χρήσιμα υλικά και μάλιστα κάποια από αυτά τα κτίρια και τους χώρους, όπως στην περίπτωση του Τελωνείου, έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε σκουπιδότοπο. Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης των παραπάνω κτιρίων που ρημάζουν χωρίς κανένα κέρδος για το κράτος, αλλά ούτε και για τις τοπικές κοινωνίες.
Η κα. Αθανασοπούλου δήλωσε ότι κάθε πρόταση αξιοποίησης από τον Δήμο είναι φυσικά δεκτή και μας βεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα των ενεργειών τακτοποίησης, όπως λέγονται, των παραπάνω κτιρίων και χώρων, ώστε να καθαριστούν και να περιφραχθούν όπου αυτό είναι εφικτό.
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες από κοινού με τον Δήμο έτσι ώστε να κατατεθούν προτάσεις αξιοποίησης των κτιρίων με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

13223468_1347170598632478_1085539992_o [800x600]

Σήμερα 16-05-2016, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ), όπου συναντήθηκε με τον κ.Απόστολο Κομνό, Διευθυντή της Μ.Ε.Θ, τον κ. Βασίλη Σταμουλόπουλο, Διευθ. Διοικητικού προσωπικού, την κα. Ελευθερία Ζέρβα, Διευθ. Νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλα στελέχη του νοσοκομείου.
Κατά την συνάντηση, ο βουλευτής ενημερώθηκε κυρίως για τα ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία της Μ.Ε.Θ αλλά και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ειδικότερα, ο κ. Κομνός έθεσε στον βουλευτή το καίριο ζήτημα της λειτουργίας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ),ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη για το οποίο έχουν εργαστεί με ζήλο αρκετοί εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας. Η μονάδα είναι έτοιμη να λειτουργήσει με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένη και εφοδιασμένη. Επιπρόσθετα, ο κ. Κομνός τόνισε τα διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την συνένωση του Γενικού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και την άμεση ανάγκη να διαχωριστούν ώστε να καταστεί αυτόνομο και αυτοτελές το Γενικό Νοσοκομείο καθώς είναι αδύνατη η ακριβής στάθμιση των αναγκών του.
Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι η κωλυσιεργία στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού για την λειτουργία της Μ.Α.Φ οφείλεται στην καθυστέρηση της αλλαγής ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία στον τομέα της Υγείας. Ο βουλευτής τόνισε επίσης ότι ο τομέας της Υγείας οφείλει να αναβαθμιστεί από το κράτος έτσι ώστε να παρέχει στους πολίτες εκτός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και υπηρεσίες αποκατάστασης των ασθενών. Ένα ζητούμενο το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις σκοπίμως υποβάθμισαν, και το οποίο διαφαίνεται από το γεγονός ότι στην Λάρισα λειτουργούν 5 ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και κανένα δημόσιο.
Πρωταρχικός στόχος του υπ. Υγείας είναι η ποιοτική, καθολική και ισότιμη δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ασφαλισμένο και μη. Η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.

Add Comment