ΛΩΞΑΝΤΡΑ - ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Μαϊου 2016
Θέατρο του Μύλου, Ώρα έναρξης 8:30μ.μ.

Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο βιβλίο «Λωξάνδρα» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο.
Για δύο μόνον παραστάσεις, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαϊου 2016, στις 8:30 το βράδυ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη 2016», που διοργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο, στο Θέατρο του Μύλου.

Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λωξάντρα αναδεικνύεται σε σύμβολο της πολίτικης Ρωμιοσύνης, διασώζοντας τη μνήμη και την ταυτότητα με τον αυθορμητισμό και τη γνησιότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου, με το βαθύ γυναικείο ένστικτο και τη μητρική αγκαλιά.

Η Άννα Βαγενά, που έκανε η ίδια τη διασκευή και σκηνοθεσία του κειμένου, μας προσκαλεί σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν σε μια δυναμική επικοινωνία.

Στόχος της παράστασης δεν είναι μια απλή «νοσταλγική» αναδρομή, αλλά να προβάλει το ήθος και τις αξίες ζωής του πολιτισμού των Ρωμιών της Πόλης σε σχέση με τη σύγχρονη κρίση και τις σημερινές μας ανάγκες για έκφραση, επικοινωνία κι ανθρωπιά.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, καθώς δεν θα λείπουν οι απαραίτητες γεύσεις και μυρωδιές από την πλούσια πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας. Από κοντά κι ένα υπέροχο μελωδικό αφιέρωμα στα τραγούδια και τους χορούς, με τα ταταυλιανά χασαποσέρβικα, τους καρσιλαμάδες, τους αμανέδες και τα τα πολίτικα συρτά, με τη γνώση και την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα.
Φωτισμοί : Μελίνα Μάσχα

Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ και μειωμένο 10ευρώ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι). Σύλλογοι-ομαδικό 8ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων : Στο Θέατρο του Μύλου, τηλ.: 2410-533417.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Θέματα #Άννα Βαγενά #θέατρο #Λάρισα #ΛΩΞΑΝΔΡΑ #παράσταση