Η Ελασσόνα γιορτάζει τον Άγιο Αρσένιο

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις η Ελασσόνα θα τιμήσει και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του οποίου ο φερώνυμος Ναός(…βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην είσοδο από Λάρισα) πανηγυρίζει το ερχόμενο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Το Σάββατο 7 Μαΐου (παραμονή της εορτής), στις 7 το απόγευμα, θα ψαλλεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου Αρσενίου, με Θείο Κήρυγμα, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.
Την Κυριακή 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρσενίου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, καθώς και πολλοί πιστοί και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, από το νομό Λάρισας, καθώς και από γειτονικούς Νομούς, που έρχονται στην Ελασσόνα και προσκυνούν τα λείψανα του Αγίου, που φυλάσσονται στο Ναό.

Add Comment