Κέλλας για μεταφορά αποθεματικών: “Ντροπή και πάλι ντροπή. Επιτέλους φύγετε”

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΤτΕ

ΚΕΛΛΑΣ

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ, μέσω δήλωσης του υπεύθυνου για τον τομέα Υγείας του κόμματος, βουλευτή Χρήστου Κέλλα, προκάλεσε η εντολή του υπουργείου Υγείας για τη μεταφορά των διαθεσίμων αποθεματικών των νοσοκομείων στην Τράπεζα Ελλάδος, προφανώς για να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του Κράτους.

Ο κ. Κέλλας επιτίθεται στην κυβέρνηση και την καλεί να παραιτηθεί. Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ: 

«Με εξαιρετικά επείγουσα εντολή του το Υπουργείο Υγείας προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ζητά και πάλι, τα ταμειακά διαθέσιμα να μεταφερθούν εντός της ημέρας στον “ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης”. 
Και απορεί ο ελληνικός λαός γιατί δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα πρώτης ανάγκης, γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, γιατί υπάρχει χάος στην δημόσια υγεία ! Τα χρήματα προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, και άλλες υποχρεώσεις του κράτους…
Επανάληψη της περυσινής ιστορίας, και συνέπεια της υπερήφανης αριστερής διαπραγμάτευσης…
Ντροπή και πάλι ντροπή. Επιτέλους φύγετε».

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΣΗ “ΑΜΕΛΗΣΕ” ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, κκ. Ανδρέα Ξανθό και Νίκο Φίλη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Κώστα Κοντογεώργο – , ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “την μη χορήγηση εμβολίων φυματίωσης στα σχολεία”.
«Ο καθιερωμένος σχολικός εμβολιασμός για την φυματίωση, έχει καθυστερήσει και ενώ οδεύουμε προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Προφανώς και οι Κυβερνώντες δεν γνωρίζουν τις συνέπειες της μη χορήγησης εμβολίων στους μικρούς μαθητές, δεδομένης και της διαμορφούμενης κατάστασης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στη χώρα. Φαίνεται πως η προσήλωση της Κυβέρνησης στο σχεδιασμό του κομματικού κράτους, την οδηγούν στο να “αμελήσει”, βασικές ανάγκες ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. Οι προτεραιότητές της είναι αλλού…», ήταν το καυστικό σχόλιο του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:
Όπως ήδη γνωρίζετε, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πρόγραμμα εμβολιασμού για τη φυματίωση, στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την Ελλάδα» του Υπουργείου Υγείας, το αντιφυματικό εμβόλιο (BCG), αφού προηγηθεί η φυματινοαντίδραση MANTOU, πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 5 και 6 χρονών. Κατά συνέπεια, τα εμβόλια γίνονται κάθε χρόνο στη Πρώτη Δημοτικού στα σχολεία, μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου κάθε σχολικού έτους.
Μολονότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν περάσει 6 μήνες, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών των νομών προς τις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, δεν έχει δοθεί καμία πειστική εξήγηση για την απαράδεκτη καθυστέρηση της χορήγησης εμβολίων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1.Θα γίνουν φέτος οι εμβολιασμοί για τη πρόληψη της φυματίωσης στα παιδιά της συγκεκριμένης σχολικής περιόδου;
2.Γνωρίζεται τις συνέπειες της μη χορήγησης εμβολίων, σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες, δεδομένης και τις διαμορφούμενης κατάστασης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στη χώρα μας;
3.Τι προτίθεστε να κάνετε, προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα τα εμβόλια στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Χώρας;
4.Θα αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την ανεκδιήγητη και απαράδεκτη παράλειψη, η οποία συναρτώμενη με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουνε προκύψει, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της Χώρας μας;

Add Comment