Ξεχωριστές εμφανίσεις της παιδικής χορωδίας musicArte τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ακολουθώντας το Νυμφίο της Εκκλησίας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ “musicArte” ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ Μ.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ musicArte - ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 (2) [800x600]

Με δύο ξεχωριστές εμφανίσεις συμμετέχει και τη φετινή χρονιά η νεανική χορωδία “musicArte” του νεοσύστατου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας και στην κορύφωση του Θείου δράματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Την ιδιαίτερη αυτή μουσική παράδοση για την πόλη, που εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσόνας κυρός Βασίλειος, συνεχίζει με ιδιαίτερη θέρμη ο νυν μητροπολίτης κ. Χαρίτων.

Η παιδική χορωδία θα ψάλει την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου, κατά την Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» του Θεμιστοκλή Πολυκράτη (1863-1926). Ο συνθέτης ο οποίος καθιέρωσε την “a capella” τετραφωνία δυτικού τύπου στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική. Η τρίφωνη χορωδιακή προσαρμογή σεβόμενη την πρωτότυπη εναρμόνιση και τις μελωδικές γραμμές του εξαιρετικού έργου του Πολυκράτη είναι του Κων/νου Μάτη.

Την επομένη 29 Απριλίου, στην Ακολουθία του Επιταφίου, οι νεανικές «αγγελικές» φωνές θα ψάλλουν τα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής».

Με το νεανικό χορωδιακό τμήμα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας θα συμπράξουν οι ανερχόμενες υψίφωνες (soprani) Μαρία Πριοβόλου και Μαρίσσα Μπίλη προσδίδοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον επιτάφιο θρήνο. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Add Comment