Απολυμένους οχταμηνίτες του Δήμου Λαρισαίων συνάντησε η Άννα Βαγενά

Συναντήσεις με οδηγούς πρ. απασχολούμενους στα οκτάμηνα του Δήμου Λαρισαίων

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΟΧΤΑΜΗΝΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με άνεργους οδηγούς πρώην απασχολούμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Λαρισαίων συναντήθηκε στις 11 Απριλίου 2016, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών της κ. Βαγενά με φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι Ν. Κόκκας, Α. Καζάκος, Γ. Σαμαρίνας, Γ. Μπόλης, Ι. Καμίλης και Α. Κερμελιώτης.
Τη συζήτηση μονοπώλησε… τι άλλο, παρά ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώθηκε στις 4/4 από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Ρ. Αντωνοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου, από τους θεσσαλικούς Δήμους μόνον η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα περιλαμβάνονται στην δεύτερη, μάλιστα, φάση.
Η κ. Βαγενά επισήμανε ότι η μη συμπερίληψη του Δήμου Λαρισαίων ήδη από την αρχική φάση υλοποίησης του προγράμματος αποτελεί εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. «Το Υπουργείο μπορεί να έχει έναν σχεδιασμό, αλλά καλό είναι πέρα από τα θεωρητικά, να δει και την πράξη, δηλαδή το πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι μέχρι το φθινόπωρο που αναμένεται να διευρυνθεί το πρόγραμμα για ολόκληρη την επικράτεια και πως θα δουλέψουν και οι Δήμοι».
Όπως δεσμεύθηκε η βουλευτής θα παρέμβει προσωπικά αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς στην αναπληρώτρια Υπουργό με σκοπό ήδη από τη β’ φάση υλοποίησης του προγράμματος των οκταμήνων, το πρόγραμμα να ανοίξει και για τον Δήμο Λαρισαίων αλλά και για επιλέξιμους Δήμου της ευρύτερης περιοχής του νομού.
Από την πλευρά τους, οι απολυμένοι οδηγοί ευχαρίστησαν τη βουλευτή για την πρωτοβουλία και ζήτησαν να τους ενημερώσει για κάθε νέα εξέλιξη.

Add Comment