Θέματα της επαρχίας Ελασσόνας έθεσε ο Γ. Κατσιαντώνης στον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου, συμμετείχε ως μέλος ο Βουλευτής Νομού Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, κ. Γεώργιος Κατσιαντώνης. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ενημέρωσε τα μέλη της για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Περίοδο 2015-2019. Ο κ. Κατσιαντώνης από πλευράς του έθεσε σε συζήτηση σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν στο Νομό Λάρισας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Επαρχία Ελασσόνας η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αποτελεί κομβικό σημείο του Νομού από γεωπολιτικής και κοινωνικοοικονομικής απόψεως». Συγκεκριμένα, συζήτησε για θέματα συντήρησης και βελτίωσης – επέκτασης των οδικών αξόνων Ελασσόνας – Κοζάνης, Ελασσόνας – Κατερίνης, Ελασσόνας – Τυρνάβου με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της Μελούνας, για το θέμα του Ολύμπου και συγκεκριμένα της θεσμοθέτησης πλαισίου προστασίας για την Δ´ Ζώνη, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο και το χρόνο που θα απαιτηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του φράγματος Αγιονερίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι, ως προς το οδικό δίκτυο, έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχη όλα τα απαιτούμενα έργα συντήρησης και βελτίωσής του, τα οποία έργα και θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό και στην επόμενη περίοδο. Ως προς το θέμα του Ολύμπου και συγκεκριμένα της θεσμοθέτησης πλαισίου προστασίας για την Δ´ Ζώνη, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι, «για ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως ο Όλυμπος και η ευρύτερη περιοχή του, όλοι οι Φορείς και η Πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις και να συντονιστούμε σε κοινές ενέργειες για το θέμα», ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Κατσιαντώνη, ο οποίος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κο Ιωάννη Τσιρώνη την 31/3/2016, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα του Ολύμπου, επέτυχε όπως ο αρμόδιος Υπουργός τοποθετηθεί ότι επίκειται στο εγγύς μέλλον να αναρτηθεί προς διαβούλευση το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο.
Ως προς το ζήτημα του φράγματος του Αγιονερίου, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι, «δυστυχώς, το θέμα αφορά σε ένα εκ των ημιτελών έργων που παρέλαβε από τις προηγούμενες διορισμένες Διοικήσεις η σημερινή Περιφερειακή Αρχή», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βούληση δική μας δεν είναι να αφήνουμε ημιτελή έργα, πλην όμως το συγκεκριμένο έργο έχει χρηματοδοτηθεί ήδη δύο φορές από Κοινοτικούς Πόρους και ως εκ τούτου μόνη δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να αποπερατωθεί αυτό, είναι να ενταχθεί στο ΠΔΕ του αρμοδίου Υπουργείου, τονίζοντας μάλιστα πως από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό».
Τέλος, ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Κατσιαντώνη ότι για την Επαρχία Ελασσόνας αλλά και για την πόλη, έχουν γίνει πλήθος έργων, όπως η ανάπλαση του κέντρου της πόλης, το 1ο Δημοτικό Ελασσόνας, το έργου του νερού στο Κεφαλόβρυσο, κ.λ.π.

Add Comment