Εκδρομή μαθητών Λυκείων Δομενίκου και Βερδικούσας στην Κρήτη

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με ενθουσιασμό και τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψαν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου Δομενίκου και Γ΄Λυκείου Βερδικούσας από την επτα-ήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν από κοινού στην Κρήτη.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο επιβλητικό ανάκτορο της Κνωσού που μαρτυρεί την αίγλη του μινωικού πολιτισμού και είχαν την ευκαιρία να θαυμά-σουν με την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τόσο το δίσκο της Φαιστού όσο και το σύνολο των εκθεμάτων που φυλάσσονται στο Μουσείο.
Κατά κοινή ομολογία μαγεύτηκαν από το «ταξίδι» στο θαλάσσιο κό-σμο του Creta Aquarium,του ενυδρείου στις Γούβες της Κρήτης,ενώ αξέχαστη ασφαλώς θα παραμείνει και η περιήγησή τους στο νησί Σπιναλόγκα ,στο Λασήθι.
Οι μαθητές απόλαυσαν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα στον Άγιο
Νικόλαο Λασηθίου,περπάτησαν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με θέα το κάστρο της πόλης , τη γνωστή Φορτέτζα , και θαύμασαν το λιμάνι των Χανίων, ίσως τον πιο γραφικό σταθμό του ταξιδιού τους.
Επισκέφθηκαν τέλος την ιστορική Μονή Αρκαδίου,τους τάφους των Βενιζέλων,το ανάκτορο της Φαιστού και τη λίμνη στην περιοχή του Ζαρού Ηρακλείου.
Στο ονειρεμένο τους αυτό ταξίδι είχαν συνοδούς και καθοδηγητές τους , τους καθηγητές τους Μπλιούμη Χρήστο,Ζαχαριά Χρίστο και Μπέλτσιου Μαρία.

[wpg_thumb]

Add Comment