Ενθουσίασε στο Ναύπλιο η νεανική χορωδία “musicArte”

ΧΟΡΩΔΙΑ Μ.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ musicArte - ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 (1) [800x600]

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Παιδική – Νεανική Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας στο 2ο φεστιβάλ παιδικών – νεανικών – μαθητικών χορωδιών και μουσικών συνόλων που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη ιστορική πόλη του Ναυπλίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου 2016.
Πάνω από 550 παιδιά, νέοι και νέες από την Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους σε μια γιορτή πολιτισμού και ταξίδεψαν το κοινό μελωδικά σε όλο τον κόσμο στη δεύτερη διοργάνωση του «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA YOUTH MUSIC FESTIVAL», όπου φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για το Δήμο Ναυπλιέων αλλά και για όλη τη χώρα όπως το αντίστοιχο διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ της πόλης. Το φιλόμουσο κοινό και οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρίσουν χορωδίες και μουσικά σχήματα από την Αθήνα, τη Νίκαια, τα Μέγαρα, το Άργος, την Κάρυστο, την Ελασσόνα, την Κόρινθο και το Ναύπλιο.
Το νεανικό (προχωρημένο) χορωδιακό τμήμα “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασε ένα αρκετά απαιτητικό και ευχάριστο πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τρίφωνη επεξεργασία και εξέπληξε ευχάριστα την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου αποσπώντας παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες για την ερμηνεία των τραγουδιών. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διεύθυνση και διδασκαλία του συνόλου είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
[wpg_thumb]
Τα μέλη της χορωδίας και οι συνοδοί τους είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Ισθμό της Κορίνθου, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Τολό, το κάστρο Παλαμήδι, το πολεμικό μουσείο του Ναυπλίου, στο κτίριο του οποίου στεγάστηκε αρχικά η σχολή Ευελπίδων και να γνωρίσουν από κοντά τα σημαντικότερα αξιοθέατά της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Add Comment