Διεθνές Απολυτήριο στη Λάρισα

ibraptouPressConference [800x600]

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στα Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου , παρουσιάστηκε το Διεθνές Απολυτήριο του σχολείου, που εγκρίθηκε από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό στις 24 Μαρτίου 2016 και θα λειτουργήσει από τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Όπως τόνισε ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Μαθηματικών Αχιλλέας Συνεφακόπουλος, «το International Baccalaureate Diploma (IBDP) είναι ένα διεθνές απολυτήριο λυκείου που ανοίγει τις πόρτες για φοίτηση στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Σε μερικά καλά πανεπιστήμια μάλιστα, τα μαθήματα του ΙΒ αναγνωρίζονται ως πανεπιστημιακά μαθήματα».
Στο νεοσύστατο ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου θα μπορούν να εγγράφονται μαθητές από ολόκληρη τη Θεσσαλία που τον Σεπτέμβριο του 2016 θα φοιτήσουν στη Β’ Λυκείου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δρ. Παιδαγωγικής Νίκος Ράπτης υπογράμμισε ότι «το ΙΒ Diploma το χορηγούν 2,795 σχολεία σε 143 χώρες του κόσμου». Στην Ελλάδα το ΙΒ παρέχουν δεκατρία μόλις μεγάλα σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Το Mary Raptou School IB θα είναι το πρώτο στην ελληνική περιφέρεια, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Με το ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων μας, η Λάρισα μπαίνει στον παγκόσμιο σχολικό χάρτη».
Ο Δρ. Ψυχολογίας Βασίλης Χατζημπύρος ,καθηγητής του ΙΒ της Λάρισας στον κύκλο ανθρωπιστικών, τόνισε ότι υπάρχει συμβουλευτική δομή ώστε ο κάθε μαθητής του ΙΒ να διερευνά σε ποια πανεπιστήμια μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το IB των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου στις ιστοσελίδες των Εκπαιδευτηρίων sxoleioraptou.gr και facebook.com/iblarissa, στo τηλέφωνo 2410624403 και στο hashtag #iblarissa

Add Comment