“Πάμε βιβλιοθήκη;” με τους ήρωες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πάμε βιβλιοθήκη…για ένα παράθυρο στα επαγγέλματα;»

εθελοντεσ βιβλιοθηκης7ο κειμενο_html_350b9c61

Στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αφιερώσαμε το πρόγραμμα την Κυριακή που πέρασε.
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια, από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, σε μια προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της ΙΒΒΥ έχει την ευκαιρία να γίνει χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Επιλέγει ένα θέμα και καλεί έναν γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και έναν γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για την προώθηση των βιβλίων και της ανάγνωσης σε όλο τον κόσμο. Φέτος, ήταν η σειρά της Βραζιλίας. Το μήνυμα έγραψε η Βραζιλιάνα συγγραφέας Luciana Sandroni, ενώ την εικονογράφηση έκανε ο επίσης Βραζιλιάνος εικονογράφος, δημοσιογράφος και καρτουνίστας Ziraldo Alves Pinto (http://www.greekibby.gr/).
Την ιστορία της Luciana Sandroni με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό..» αφηγηθήκαμε κι εμείς στα παιδιά που ήρθαν στο παιδικό τμήμα για να γιορτάσουμε μαζί για το βιβλίο. Και στην παρέα μας προστέθηκαν οι ήρωες του Άντερσεν, η Χιονάτη, ο Παπουτσωμένος γάτος, η Σταχτοπούτα, η Ραπουνζέλ, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Ωραία Κοιμωμένη, το Ασχημόπαπο, το Κοριτσάκι με τα σπίρτα, ο Μολυβένιος Στρατιώτης που μπήκαν στην τσάντα της Λουίζας -της πρωταγωνίστριας της ιστορίας -και η παρέα μας μεγάλωσε αφού σε αυτούς τους ήρωες προστέθηκαν και οι άλλοι, οι πιο σύγχρονοι, ο Σπάιντερμαν, ο Μπάτμαν, ο Σκρούτζ, ο Ντόνλαντ,ο Χούι, ο Λιούι και ο Ντιούι που τα παιδιά πρότειναν. Κι έτσι όλοι μαζί συντροφιά με ιστορίες, παιχνίδια και τραγούδια περάσαμε μια παραμυθένια ώρα και γιορτάσαμε κι εμείς την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου.
Την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου μαζί μας θα είναι η κ. Ειρήνη Καϊσούδη συντηρήτρια βιβλίων και ο κ Βασίλης Γιαβρής, ηθοποιός. Σας περιμένουμε για να μάθουμε από τη «γιατρό» των βιβλίων πως μπορούμε να προστατεύουμε και να συντηρούμε τα βιβλία για να μας συντροφεύουν για πολλά πολλά χρόνια .
Ευχαριστούμε το Δήμο Ελασσόνας για την στήριξη του προγράμματός μας «Πάμε Βιβλιοθήκη».

Η ομάδα εθελοντών
«Πάμε Βιβλιοθήκη»

Add Comment