Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση «Χελιδονίσματα» του ΚΠΕ Ελασσόνας

DSC_0309f [800x600]

Το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας μαζί με τη Σχολική Σύμβουλο της 6ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. ν. Λάρισας, τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), το Δήμο Ελασσόνας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την εκπαιδευτική δράση με θέμα «Χελιδονίσματα» την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στην Ελασσόνα, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
Πρόκειται για μοναδική εκδήλωση στα δρώμενα της περιοχής, η οποία αποτέλεσε καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια, συνδύασε την κατασκευή πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια κλπ) και προσέφερε χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς (σύνολο 50 άτομα). Κάθε χρόνο υλοποιείται προς τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου σε περίπου 35 περιοχές της χώρας, τόσο για σχολικές ομάδες, όσο και για το ευρύτερο κοινό.
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.
Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, τέτοιες επιμορφωτικές δράσεις με χειροτεχνίες-κατασκευές κλπ, λείπουν από τα δρώμενα της περιοχής και, μετά από γενική απαίτηση-παρότρυνση γονέων και τέκνων, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις των διοργανωτών για καθιέρωση ανάλογων επιμορφωτικών δράσεων.

[wpg_thumb]

Add Comment