Συνάντηση Ν. Παπαδόπουλου με υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουπλή στο Ν. Λάρισας

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σάββατο στις 02-04-2016 ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο βουλευτής συνόδευσε τον κ. Κουρουμπλή κατά την επίσκεψή του στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο , στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και τέλος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος.
Κατά την περιοδεία του στον Ν. Λάρισας ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την άμεση ενίσχυση των δήμων με 2,8 εκ.ευρώ καθώς και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση με χρήματα από το ταμείο της Ε.Ε για τους πρόσφυγες.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης ο Υπουργός ανακοίνωσε την άμεση κατάργηση των πιστοποιητικών εγγραφής των μαθητών στα σχολεία καθώς θα γίνεται πλέον μέσω του εκσυγχρονισμού της μηχανογράφησης με σκοπό την μείωση της γραφειοκρατίας. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι καθιστά ένα σύνθετο ευρωπαϊκό ζήτημα το οποίο χρειάζεται πολύπλοκες λύσεις εφόσον καμία χώρα στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για την υποδοχή τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων.
Επιπλέον δήλωσε «Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για στατιστικά μεγέθη. Η ελληνική κοινωνία αναπτύσσει δεσμούς αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες. Η κυβέρνηση παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αντιμετωπίζει το προσφυγικό ζήτημα με σχέδιο, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Τέλος, η Ε.Ε οφείλει να ενισχύσει οικονομικά την χώρα μας ώστε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα καθώς χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση, ειδάλλως η Ευρώπη θα έχει και η ίδια πρόβλημα.»

Add Comment