“Με το χαμόγελο στα χείλη…” Μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής

ΕΝΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός με καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την 50μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας παρουσιάζεται στην Ελασσόνα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου “Δημάρχου Βασίλειου Φαρμάκη” του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και διάσημων τραγουδιστών της εποχής ερμηνεύουν οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάγια Κωφού (μεσόφωνος) και Χρήστος Αμβράζης (βαθύφωνος). Συμμετέχει ο τρομπετίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γεράσιμος Ιωαννίδης. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές.

Οι εξαίρετοι σολίστ της Λυρικής Σκηνής συνοδεία των μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας αναβιώνουν την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της εποχής και μεταδίδουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία μουσικής και στίχων από έργα που ανέβηκαν στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές των Αθηνών.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Πολιτιστικό Προξενείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι οι εφημερίδες ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΕΚΔΟΣΗ, elassona-city.gr και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Ράδιο Ελασσόνα 88.4 FM, Ράδιο Κιβωτός 87.8 FM και Party FM 97.1

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΟΛΙΣΤ ΛΥΡΙΚΗΣ

Βάγια Κωφού (Mezzo-soprano)

Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών καθώς και του Ωδείου Δημήτρη Μητρόπουλου  όπου πήρε δίπλωμα κλασσικού τραγουδιού ως mezzo-soprano (πρώτο βραβείο και διάκριση παμψηφεί). Από το 1991 ανήκει στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ως σολιστ έχει παίξει στα έργα: H Χώρα του Μειδιάματος (Lehart), Φωτιά (Σισιλάνου), Simone Bocanegra (Verdi), Rigoletto (Verdi), Η όπερα του ζητιάνου (Pepus), Adriana Lecouvreur (Cill?a), Η Νυχτερίδα (Strauss), Τα παραμύθια του Χόφμαν (Offenbach), Fedora (Giordano), O Bαφτιστικός (Σακελλαρίδη) Η Εύθυμη Χήρα (Lehart) κ.α. Με την Καλλιτεχνική Εταιρία «Πολύμνια» πήρε μέρος στα έργα: Lo Speziale (F.J. Haydn), Stabat Mater (Pergolesi), καθώς και στην δισκογραφική παραγωγή «Φύση και Περιβάλλον» σε μουσική Α. Παπαδιαμάντη.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες τραγουδώντας έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπερα  και οπερέτα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και σε διάφορα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως «Αμφιθέατρο» του Σ. Ευαγγελάτου, «Προσκήνιο» του Α. Σολωμού, «Ανατολή» Γ. Βόγλη, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, «Πειραματικό Θέατρο» Μ. Ριάλδη κ.α. Έχει πάρει μέρος σε ραδιοφωνικές , τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Χρήστος Αμβράζης (Basso)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Ateneum με την Μαρίνα Κρίλοβιτς.

Είναι από το 1986 μόνιμο μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει συμπράξει κατ’ επανάληψη ως σολίστ με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ΕΡΤ, Καλλιτεχνική Εταιρία «Πολύμνια». Έχει τραγουδήσει στην Κύπρο και στην Ρουμανία.

Έχει συμμετάσχει σαν πρωταγωνιστής στα έργα: Βαφτιστικός, Κουρέας της Σεββίλης, Μποέμ, Μαγεμένος Αυλός, Παραμύθια του Χόφμαν, Ριγκολέτο, Βαστιανός και Βαστιανή, Τόσκα, Ναμπούκο κ.α.

Γεράσιμος Ιωαννίδης

Γεννήθηκε στη Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα στη τρομπέτα πήρε από τον Κερκυραίο Αρχιμουσικό Αλ. Μποτετζάγια στην Φιλαρμονική της Ν. Φιλαδέλφιας σε ηλικία 11 ετών. Αργότερα συνέχισε και τελείωσε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο.
Παρακολούθησε πολλά Σεμινάρια στην Ελβετία, Γαλλία Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα με καθηγητές τους διασημότερους τρομπετίστες.
Ήταν μέλλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων (1971-1985) και της Σ.Ο. ΕΡΤ (1975-1993).
Από το 1985-2007 ήταν μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει ως καθηγητής σε σεμινάρια στην Ελλάδα (Καβάλα, Βερτίσκος, Κοζάνη, Καλάβρυτα) καθώς επίσης και στο W?rzburg Γερμανίας (1995-1998, 2004) και στην Ankara της Τουρκίας (2004).
Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με το κουιντέτο χάλκινων πνευστών «Πίνδαρος».
Με σκοπό την αναβάθμιση των Φιλαρμονικών της χώρας μας διοργανώνει συναυλίες με διάφορες μπάντες (Δήμου Αθηναίων, Μαρκόπουλο Αττικής, Γλυφάδα, μάντρα Αττικής, Π. Φάληρο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη) συμμετέχοντας ως μουσικός και παρουσιαστής του προγράμματος.
Συμμετοχή στο ABBF (American Brass Band Festival το 2004 και 2007) του Danville στο Kentucky με τον Vince DiMartino.
Συναυλίες στην Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία και Πολωνία με την Φιλαρμονική της Λάρισας όπου διακρίθηκε ως ο καλύτερος σολίστ του Φεστιβάλ στο Rybnik (2006 και 2008).
Διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών από το 1979.

Add Comment