Μηνύματα ζωής για το περιβάλλον στην Ελασσόνα

ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ (8) [800x600]

Μηνύματα ζωής για το περιβάλλον δώσανε οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ελασσόνας, με τις υπέροχες ζωγραφιές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης που έγινε για την «Παγκόσμια Μέρα Δασοπονίας» στις 21 Μαρτίου 2016 στην Ελασσόνα.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Δασαρχείο Ελασσόνας σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, τη Σχολική Σύμβουλο 6ης Περιφέρειας Π.Ε Λάρισας κ. Μαρία Παπαδοπούλου, το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τον Δήμο Ελασσόνας – Α/ρχια Πρασίνου. Στη δράση αυτή συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων του Δήμου και 400 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελασσόνας.
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία και την αξιοποίηση του δασικού κεφαλαίου αλλά και η ανάδειξη της δασοπροστασίας ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στο θέατρο «Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο, με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νίκος Ευαγγέλου και ακολούθησαν ενημερώσεις-εισηγήσεις, με κεντρική ομιλήτρια τη Δασάρχη Ελασσόνας κα. Ζωή Φτίκα, που προσέγγισε τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες με παραστατικό τρόπο και μέσα από τις ζωγραφιές των μαθητών ενημερώθηκαν για την αξία του δάσους και την προστασία του. Επίσης οι μαθητές της Β/θμιας ενημερώθηκαν για τον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για τα δάση και την δασοπονία «Young People in European Forests». Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι υπόλοιποι ομιλητές, η Σχολική Σύμβουλος, κα. Μαρία Παπαδοπούλου, ο αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας κ. Κωνσταντίνος Σπανός και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Λάρισας, κα. Ηρώ Οικονομάκη.
[wpg_thumb]
Κατόπιν έγιναν δράσεις στο πεδίο (δεντροφύτευση από μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου στις όχθες του Ελασσονίτη ποταμού εντός οικισμού, καθώς και κατασκευή σπορίων και καλλιέργεια-φύτευση από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέσα στους χώρους του ΚΠΕ) με τους Δασικούς Υπαλλήλους του Δασαρχείου Ελασσόνας και της Υπηρεσίας Πρασίνου, τη Σχολική Σύμβουλο και την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή στην όλη εκδήλωση της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Μακροχωρίου Ημαθίας (με 3 εκπαιδευτικούς και 38 μαθητές), που ήταν παρούσα λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης στο ΚΠΕ στα πλαίσια του προγράμματος «Βιολογική Γεωργία, Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά».
Θα πρέπει να σημειωθεί η ενεργή συμμετοχή και συμβολή των Δασικών Υπαλλήλων του Δασαρχείου Ελασσόνας τόσο στις δράσεις πεδίου (δεντροφύτευση και σπορεία), όσο και στην προσφορά των ενημερωτικών φυλλαδίων στους μαθητές για τα δασικά οικοσυστήματα καθώς και των φυτών για φύτευση στην αυλή των σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας.
Οι ζωγραφιές των παιδιών εκτίθενται στην αίθουσα «Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο και θα διακοσμήσουν όλες τις δασικές υπηρεσίες. Στους μικρούς μαθητές δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής.

Add Comment