Κέλλας για πληρωμές τευτλοπαραγωγών, αγροτικές πληρωμές, επιχειρηματικότητα

ef1

ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΘΕΒ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στην ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ παραβρέθηκε ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα οριστικοποιήθηκε και επίσημα το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με την επιχειρηματικότητα.
Η παντελής απουσία κυβερνητικού στελέχους από την ετήσια εκδήλωση του ΣΘΕΒ, δείχνει την αλλεργία της κυβέρνησης απέναντι στον κόσμο των επιχειρήσεων, σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για την οικονομία του τόπου.
Δυστυχώς η ιδεοληψία των Κυβερνώντων δεν έχει όρια και αποτελεί πλέον το πιο μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ, κ. Γιώργο Κασαπίδη, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τις “εκκρεμείς πληρωμές στους τευτλοπαραγωγούς”.

«Το 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προέτρεπε χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς, να καλλιεργήσουν μαζικά, καθώς τα χρήματα για την πληρωμή τους ήταν εξασφαλισμένα. Σήμερα ένα χρόνο μετά, οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, και καλούνται να πληρώσουν φόρο και να αποδώσουν ΦΠΑ, που δεν εισέπραξαν ποτέ! Τέτοια κοροϊδία δεν έχει προηγούμενο. Ο παραγωγικός τομέας βουλιάζει και αυτοί κωφεύουν επιδεικτικά», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Λαρισαίου πολιτικού.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα «το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και για τον συμψηφισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, με οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη», κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερώτηση συνυπογράφουν ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας και ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, φαίνεται πως περίμενε τη λήξη των κινητοποιήσεων των αγροτών, για να τους στείλει το “νέο” φιρμάνι. Πληρωμές που αγρότες και κτηνοτρόφοι ανέμεναν εναγωνίως, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της καλλιεργητικής περιόδου, μετατίθενται για μήνες αργότερα. Οι “μετά βαΐων και κλάδων” διαβεβαιώσεις του Υπουργού για έγκαιρες πληρωμές, για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ψεύτικες. Ως κερασάκι στην τούρτα των ανακριβειών, έρχεται η ανακοίνωση του Υπουργείου για τον συμψηφισμό του ΕΦΚ του πετρελαίου των αγροτών με όλες τις οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη. Οι Κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τον αγροτικό κόσμο ως ιθαγενείς, νομίζοντας ότι θα τους ξεγελάνε με καθρεφτάκια και χάντρες», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment