Κέλλας για απόσυρση, επίδομα ανθυγιεινής, καθυστέρηση συντάξεων, ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

F1 [800x600]

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ
ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών και Υποδομών, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σπίρτζη, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων”.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδεικνύει για πολλοστή φορά, την πλήρη αδιαφορία της για την πραγματική οικονομία. Αν και γνώριζαν, οι Κυβερνώντες, ότι το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων, μέτρο – ανάσα για έναν ολόκληρο κλάδο, έληγε στα τέλη του 2015, δεν έκαναν απολύτως τίποτα ώστε να εξασφαλίσουν την συνέχισή του και σήμερα “τρέχουμε”, μήπως και υπάρξει κάποια παράταση!!! Μέσα στην αγωνία τους για το ποιους θα πρωτοδιορίσουν, είναι λογικό τα προβλήματα της αγοράς να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα…», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “το έγγραφο – φαξ για αναστολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της χώρας, προτού καν ψηφιστεί αυτή, από το κοινοβούλιο”.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Είναι δυνατόν ο Υπουργός Υγείας, να αποφασίζει προκαταβολικά, την διακοπή καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους των νοσοκομείων, με το σκεπτικό ότι θα έρθει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση στο μέλλον και να το γνωστοποιεί μάλιστα με φαξ!!! Μιλάμε για πλήρη απαξίωση των εργαζομένων, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν να προσφέρουν, τον καλύτερό τους εαυτό. Τέτοιες ολοκληρωτικές συμπεριφορές, μόνο η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση, μπορεί να εφαρμόσει», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.
[wpg_thumb]
ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων”.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δρομολογήσει το σύστημα ΑΤΛΑΣ, μια μεταρρύθμιση η οποία ελαχιστοποιούσε την αναμονή των συνταξιούχων, αφού υπήρχε πλέον διασύνδεση του ΙΚΑ και του Γενικού Λογιστηρίου, με το Σύστημα απονομής των επικουρικών συντάξεων καθώς και των ταμείων ΤΕΑΥΕΚ και ΕΤΕΑ.
Σήμερα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών για τις καθυστερήσεις στις καταβολές συντάξεων, με την ανασφάλεια να έχει γίνει πλέον το κυρίαρχο συναίσθημα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την καθίζηση», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά τα ερωτήματα των βουλευτών:

1.Ποιο είναι το πλήθος των σε εκκρεμότητα αιτήσεων συντάξεων κυρίων και επικουρικών ανά έτος και ανά Ταμείο;
2.Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος αναδρομικών συντάξεων ανά Ταμείο;
3.Ποια η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση;
4.Για τα μέτρα και τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων απονομής των συντάξεων

ΚΕΛΛΑΣ: Η ΝΔ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ…

«Τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν αποδεικνύουν μόνο πως έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση αλλά και πως σύντομα θα κληθούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση, αυτή τη φορά όμως σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες». Τα παραπάνω σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΣ του κόμματος στη Λάρισα, παρουσία του αναπληρωτή γραμματέα τη ΠΕ του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο Λαρισαίος βουλευτής χαρακτήρισε ως «μεγάλο πισωγύρισμα με ανυπολόγιστες ακόμη τις συνέπειες» την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας ενδεικτικά για το προσφυγικό και την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Η εκρηκτική κατάσταση που βιώνει ο ολόκληρη η χώρα εξαιτίας του προσφυγικού είναι ένα ζήτημα που αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της ΕΕ. Ξεπερνά κατά πολύ την δυνατότητα μιας κυβέρνησης να το διαχειριστεί, πόσο μάλλον αυτής της κυβέρνησης. Χρειάζεται άμεσα συντονισμός με τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και “δικό μας εναλλακτικό σχέδιο”. Η ομολογία Μουζάλα πως τον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν στη χώρα 70.000 πρόσφυγες δείχνει το μέγεθος του προβλήματος», τόνισε ο κ. Κέλλας, ο οποίος επίσης σημείωσε πως «τα αποτελέσματα που δείχνουν την επιδείνωση της φτώχειας, την επιστροφή στην ύφεση και την ασφυκτική κατάσταση στην αγορά αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ζημιάς που προκάλεσε μια ιδεοληπτική κυβέρνηση που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα».
Τέλος, μιλώντας για την πορεία της ΝΔ προς το 10 συνέδριο, ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος σημείωσε πως «η παράταξη οφείλει να προετοιμαστεί. Οφείλει να ανασυγκροτηθεί και να αναδιοργανωθεί όσον αφορά τις δομές της, αλλά και να σχεδιάσει το εθνικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης. Η εκλογή Μητσοτάκη αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα καθώς ο νέος πρόεδρος αποτελεί όχι νικητή των εσωκομματικών διαδικασιών αλλά την φωνή της κοινωνίας, του δημιουργικού κομματιού της. Καλούμε όλη την κοινωνία, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, να συμμετάσχουν στο Συνέδριο του κόμματος, ένα συνέδριο ανοιχτό, ουσιαστικό και ενωτικό», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

ΚΕΛΛΑΣ: «ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό που συμβαίνει με τους μετανάστες, είναι το ολέθριο αποτέλεσμα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Η ανευθυνότητα των κυβερνώντων ήταν τραγική. Κατήργησαν όλα τα κέντρα κράτησης που είχε η χώρα ως το 2014, δεν έδιναν σημασία στις προειδοποιήσεις, δεν κράτησαν στοιχεία, έλεγαν ότι “οι μετανάστες λιάζονται”. Έτσι φτάσαμε να έχει μετατραπεί ολόκληρη η επικράτεια σε ένα απέραντο Hot spot και ο Πρωθυπουργός να ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες μη αντιλαμβανόμενος την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησής του. Η εικόνα του Κέντρου της Αθήνας το 2014 επί Υπουργίας Δένδια με την επιχείρηση Ξένιος Διας, με την σημερινή εικόνα, διαφέρει όπως η μέρα με τη νύχτα. Κάνατε γκέτο μια ολόκληρη πόλη». Αυτά υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση «διαβεβαίωνε τους Ευρωπαίους για τις προετοιμασίες της χώρας και μέχρι τον Δεκέμβριο δεν είχε κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να φυλάει πλέον τα σύνορά μας το ΝΑΤΟ».
Στην κατάσταση της οικονομίας αναφέρθηκε επίσης σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Κέλλας κάνοντας λόγο για «πλήρη εκτροχιασμό της οικονομίας». «Το αποδεικνύουν όλοι οι δείκτες αλλά κυρίως η καθημερινότητα των πολιτών. Η σύγκριση της οικονομίας το 2014 με το 2015 είναι χαώδης. Οι κυβερνώντες ζουν σε παράλληλο σύμπαν και προκαλούν. Έχουν κάνει όργια με τις προσλήψεις ημετέρων και αντί να σωπάσουν, κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης! Πλέον ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει και με αυτόν θα κλείσει και ο κύκλος του λαϊκισμού και της ανεύθυνης πολιτικής», κατέληξε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Add Comment