Μάξιμος για “ελληνοποιήσεις” γάλακτος, Σχολικούς Συμβούλους, ΝΔ, εκπαίδευση

ΠΕΣΣ 1 [800x600]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Οι “ελληνοποιήσεις” γάλακτος υπονομεύουν τα ΠΟΠ

Συνυπογράφει ερώτηση για πλημμελείς ελέγχους και “μαϊμούδες” τυροκομικά!

«Την ώρα που ζητούμε την κατοχύρωση της προστασίας των ΠΟΠ και ΠΓΕ στις συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως στην εμπορική συμφωνία (TTIP) με τις ΗΠΑ -για την οποία και προσωπικά παρενέβην στην ευρωπαϊκή ηγεσία- είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ανοχή σε φαινόμενα “ελληνοποίησης” γαλακτοκομικών προϊόντων. Μετά την καθιέρωση από την κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά”, του αορίστου διαρκείας φρέσκου γάλακτος(!) -για την αποτροπή του οποίου έδωσα μάχη ως υπουργός- η υπονόμευση και των ΠΟΠ ή ΠΓΕ γαλακτοκομικών προϊόντων θα είναι η χαριστική βολή στην ελληνική κτηνοτροφία. Η κυβέρνηση οφείλει πειστικές εξηγήσεις στον κτηνοτροφικό κόσμο που είναι ανάστατος και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη του φαινομένου των “μαϊμούδων” γαλακτοκομικών προϊόντων». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση που συνυπόγραψε με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη επί των αγροτικών του κόμματος, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη, για τους πλημμελείς ελέγχους στην αγορά γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά.
Στην ερώτηση που απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου, υπογραμμίζεται ότι «πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών και αγροτικού κόσμου για κυκλοφορία “μαϊμούδων” τυροκομικών και γαλακτοκομικών ΠΟΠ προϊόντων. Πρόκειται για ελληνοποιημένα και όχι αυθεντικά εγχώρια προϊόντα καθώς η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενο και όχι εντόπιο γάλα. Με τον τρόπο αυτό επιτήδειοι επιδιώκουν τη μείωση του κόστους παραγωγής σε βάρος της ποιότητας των προϊόντων. Παράλληλα παραπλανούν τους καταναλωτές ενώ υπονομεύουν τη γνησιότητα και την ταυτότητα των εθνικών μας αυτών προϊόντων. Η υπονόμευση αφορά ουσιαστικά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και την προστιθέμενη αξία που προκύπτουν στις περιοχές της πατρίδας μας όπου παράγονται τα αντίστοιχα αυθεντικά».
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «η πρακτική αυτή θίγει άμεσα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους και την εγχώρια παραγωγή καθώς η αθρόα εισαγωγή γάλακτος συμπιέζει τις τιμές παραγωγού σε βαθμό πλέον που καθιστά μη ελκυστική έως και μη βιώσιμη οικονομικά την ενασχόληση με την κτηνοτροφία και την επεξεργασία ελληνικού γάλακτος».
Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι «για την προστασία παραγωγών, καταναλωτών αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, από παρόμοια φαινόμενα νόθευσης της παραγωγής και της αγοράς, η ελληνική πολιτεία από την περασμένη δεκαετία θέσπισε την υποχρέωση τήρησης ισοζυγίων γάλακτος από τις επιχειρήσεις επεξεργασίας του προϊόντος. Οι έλεγχοι που συστηματικά γίνονταν από την αρμόδια κρατική αρχή κατά το παρελθόν είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα, τόσο στην παραγωγή όσο και στην αγορά. Ωστόσο, την τελευταία περίοδο έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για πλημμελείς ελέγχους στην εγχώρια αγορά και για ένταση αθέμιτων πρακτικών νόθευσης της παραγωγής και της αγοράς ακόμα και πιστοποιημένων Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. ελληνικών αγροτικών προϊόντων».
Κατόπιν τούτων οι υπογράφοντες βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών από τη νοθεία και τις παραπλανητικές ετικέτες γαλακτοκομικών προϊόντων που παραπληροφορούν ως προς το είδος, τον τόπο και τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης;
Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να προστατέψει τους Έλληνες παραγωγούς και την εγχώρια παραγωγή από τέτοιου είδους φαινόμενα;
Πόσους ελέγχους ισοζυγίου γάλακτος και σε πόσες επιχειρήσεις διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία του ΥπΑΑΤ και πόσες παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας καταγράφηκαν κατά τα δύο τελευταία έτη, δηλ. από 01.01.14 έως 30.12.15;
Τι ποινές επιβλήθηκαν και σε πόσες επιχειρήσεις και τι ποσά εισπράχθηκαν από τυχόν πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε παραβάτες κατά την ίδια χρονική περίοδο που προαναφέρθηκε;

[wpg_thumb]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 3Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΣΣ: 
Ακρογωνιαίος λίθος η εμπέδωση της αξιοκρατίας!
Όταν αγνοείς την πραγματικότητα «κτυπάς το κεφάλι στο τοίχο»

«Πιστεύω ότι πρέπει να δούμε την ανάγκη αλλαγών που θα μετατρέψουν το σχολείο από χώρο αποστήθισης γνώσεων, σε ζωντανό οργανισμό που θα προετοιμάζει τους αυριανούς ολοκληρωμένους ανθρώπους και ενεργούς πολίτες. Άλλωστε, η βαθιά κρίση που βιώνουμε, μας ωθεί σε βαθιές αναπροσαρμογές». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Παιδείας καΙ Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων. 
Ο Τομεάρχης Παιδείας τόνισε ακόμη πως «σε μια κοινωνία η οποία παρουσιάζει πολλαπλά συμπτώματα παθογένειας και δυσλειτουργίας είναι αδύνατον ο τομέας της παιδείας να παραμείνει αλώβητος. Θα έλεγα ότι αντιθέτως, πολλά από τα αρνητικά φαινόμενα, τα οποία όλους μάς λυπούν, έχουν ως αιτία τους τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος. Αν επομένως, επιθυμούμε ειλικρινώς να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, οφείλουμε να δούμε με καθαρή ματιά τι πρέπει να αλλάξει στην παιδεία. Και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις δεκαετιών. Μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως πυρήνα της φιλοσοφίας τους την επιβράβευση της εργατικότητας, της ικανότητας, της αριστείας. Που θα υπερβαίνουν ισοπεδωτικές αντιλήψεις με «προοδευτική προβιά», που επιβραβεύουν την ήσσονα προσπάθεια, τη στασιμότητα και τη συντήρηση».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως κατανοεί «ότι ίσως είναι δύσκολο να συμφωνήσουν όσοι επιμένουν σε παγκόσμιες πρωτοτυπίες, οι οποίες δεν μας τιμούν. Όμως, νομίζω ότι έχει σημάνει προ πολλού το ρολόι του τέλους για όλη αυτή την περίοδο με τα περίεργα και τα ευτράπελά της. Κάθε καθυστέρηση, με όποια πρόφαση, δικαιολογία ή μικροκομματικό υπολογισμό, το μόνο που πετυχαίνει είναι η όξυνση των υφιστάμενων προβλημάτων». «Άλλωστε» τόνισε «τα διδάγματα από άλλους τομείς, όπως η οικονομία και το μεταναστευτικό, μας διδάσκουν ότι το να προσπαθείς να αγνοήσεις την πραγματικότητα είναι σαν να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Θέλω να ελπίζω ότι η τριβή με την διακυβέρνηση ωριμάζει τους ανθρώπους, που συνειδητοποιούν κάποια στιγμή ότι είναι άλλο η βολική λαϊκίστικη αντιπολίτευση, όπου λες και …μια κουβέντα παραπάνω, κι άλλο η άσκηση διοίκησης, και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης».
Και κατέληξε πως «ακρογωνιαίος λίθος των όποιων αλλαγών είναι η εμπέδωση της αξιοκρατίας σε όλη την εκπαιδευτική κλίμακα. Εκεί βρίσκεται το Άλφα και το Ωμέγα της αποτελεσματικής διαδικασίας. Αν μπορέσουμε να επιτύχουμε την επιβολή ενός αξιοκρατικού πλαισίου λειτουργίας, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος σε μεσοπρόθεσμο διάστημα».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΟΔΕ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Η κοινή λογική πρέπει να επικρατήσει του λαϊκισμού!
Η ΝΔ κύριος εκφραστής των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων

«Οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Σε έναν μόνον χρόνο η χώρα η καταστροφή που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι ανυπολόγιστη. Έκλεισαν τις τράπεζες, αμαύρωσαν την εικόνα της Ελλάδας, διέλυσαν την διοίκηση, κατάργησαν κάθε αξιοκρατική διαδικασία, βύθισαν την επενδυτική δραστηριότητα, μας απομόνωσαν διπλωματικά, άφησαν ανεξέλεγκτα τα μεταναστευτικά κύματα». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας στη διευρυμένη ΝΟ.Δ.Ε. του κόμματος στη Λάρισα τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγένακη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε ότι «είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο του grexit και τα κάπιταλ κοντρόλς, για την έκρηξη των μεταναστευτικών ροών και το grexit από τη Σέγκεν, την επενδυτική άπνοια με μια κυβέρνηση αριστεράς που ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα. Δυστυχώς, οι πολίτες δεν πείστηκαν. Η κοινή λογική ηττήθηκε από τη γοητεία του λαϊκισμού, που ασκεί επιρροή ακόμη σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Ελπίζω τούτη τη φορά η κοινή λογική να επικρατήσει του λαϊκισμού.
Μετά τις κλειστές τράπεζες, η μια μετά την άλλη βαλκανική χώρα κλείνει τα σύνορα υψώνοντας φράχτες και η χώρα κινδυνεύει να γίνει ένα απέραντο χοτ σποτ. Ο τουρισμός, ο τελευταίος ακμαίος τομέας, που δίνει οξυγόνο στη μαραζωμένη οικονομία, κινδυνεύει από την ανεπάρκεια και τις ιδεοληψίες μιας από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Χιλιάδες οι ακυρώσεις κρατήσεων στα νησιά, ιδιαίτερα του ανατολικού Αιγαίου».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Γι’ αυτό προχωρά στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, γι’ αυτό προχωρά στην ανασυγκρότηση του κόμματος μέσω του Συνεδρίου και των εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων, στις οποίες σας καλώ να συμμετάσχετε όλοι, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η παράταξη είναι και πάλι ο κύριος εκφραστής των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ:

Οι εκπαιδευτικοί παρά την κρίση κράτησαν όρθια την εκπαίδευση!

“Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί τη βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, εκεί που όλα ξεκινούν για τους μαθητές. Ενόψει της κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος της παράταξης θέλουμε να ακούσουμε ρεαλιστικές προτάσεις, πρωτίστως από τους δημόσιους λειτουργούς που σε καιρούς κρίσης και παρά τις δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, κράτησαν όρθια την εκπαίδευση». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν στον κ. Χαρακόπουλο θέματα που τους απασχολούν και θεωρούν ότι μπορούν να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, τόνισαν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον ορθό προγραμματισμό και την έγκαιρη διεκπεραίωση των μεταβολών του εκπαιδευτικού προσωπικού (αποσπάσεις-μεταθέσεις) καθώς και τη συνεχή επιμόρφωση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών. Πρότειναν δε να εξεταστεί το θέμα της επαναλειτουργίας των διδασκαλίων για το σκοπό αυτό, ενώ σαν παράδειγμα ελλιπούς επιμόρφωσης ανέφεραν την εκκρεμότητα στην επιμόρφωση β΄ επιπέδου των καθηγητών φυσικής αγωγής στις ΤΠΕ. Τέλος, πρότειναν να ανακοινωθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνηγόρησαν υπέρ της κάλυψης αυτών των κενών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Θανάσης Γκουτζέλας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γούλας, ο Γραμματέας κ. Γιάννης Λέτσιος και τα μέλη κ.κ Στέλιος Γαλάνης και Κώστας Τσιτώτας.

Add Comment