Το γλέντησαν οι Κοπατσιαραίοι Επαρχίας Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΟΠΑΤΣΑΡΑΙΟΙ ΓΛΕΝΤΙ 2016 (2)

Τον ετήσιο χορό τους, μια ζεστή παραδοσιακή βραδιά προετοίμασαν και εφέτος οι Κοπατσιαραίοι Επαρχίας Ελασσόνας, με πολύ χορό και κέφι, στη σάλα του κέντρου «HAMOS PLACE» της Ελασσόνας.
Άξιοι «οικοδεσπότες» της βραδιάς τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου Κοπατσιαραίων Επαρχίας Ελασσόνας, οι: Δημήτρης Τζιόλας, Κώστας Παλάσκας, Κίμων Τσούρης, Κλαίρη Τσάτσου, Βαγγέλης Πέγιος, Ιωάννα Γερμάνη, Δημ. Κιτσούλης, Εύη Τασούλα.
Στην αρχή της βραδιάς, έγινε η εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκέας Ελασσόνας(σε διδασκαλία Θανάση Ζιώγα) και της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας(με χοροδιδάσκαλο την Αλεξάνδρα Κατσιούρα), που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στον για χρόνια πρόεδρο του συλλόγου Λάζαρο Τασούλα, για την πολύχρονη προσφορά του στον σύλλογο. Ο πρόεδρος Δημ. Τζιόλας κάλεσε τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου να απονείμει την πλακέτα.
[wpg_thumb]
Στη συνέχεια, άρχισε το γλέντι των Κοπατσιαραίων που κράτησε έως τις πρωινές ώρες με τους ήχους της γνωστής δημοτικής ορχήστρας του Βαγγέλη Πέγιου(στο κλαρίνο) και του Γιάννη Λίτσιου(στο τραγούδι).
Στην ετήσια βραδιά των Κοπατσιαραίων της Επαρχίας Ελασσόνας, το «παρών» έδωσαν:
Ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Αναστ. Γκατζιούρας και Νίκος Γκουτζουρέλας, η δημοτ. σύμβουλος – πρώην αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο δημοτικός σύμβουλος – πρ. αντιδήμαρχος Δημ. Έξαρχος, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι της παράδοσης, δεκάδες Κοπατσιαραίοι με τις οικογένειες και φίλοι τους, κ.ά.

Add Comment