Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ – ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΧΑΡΙΤ. 3 [800x600]

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά μετέβη ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εκεί όπου συμμετείχε στις εναρκτήριες εκδηλώσεις για το έτος του Αγίου Λουκά – Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του ιατρού.
Όπως είναι γνωστό, η Ι. Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έχει αφιερώσει το έτος 2016 στον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως τον ιατρό, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 20 ετών από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του στη Συμφερούπολη και 10 ετών από την μετακομιδή τεμαχίου των (αριστερή κλείδα) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.
Η εναρκτήρια εκδήλωση για το έτος του Αγίου Λουκά ήταν μία ιατρικο-θεολογική ημερίδα με τον τίτλο: «Ιατρόν και Ποιμέναν Λουκάν τιμήσωμεν». Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στην Μονή Δοβράς, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Στο συλλείτουργο συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες: Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, Σερβίων κ. Παύλος, Δράμας κ. Παύλος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Βεροίας κ. Παντελεήμων, καθώς επίσης και οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Αμέσως μετά το τέλος του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου πραγματοποιήθηκε το θεολογικό μέρος της ημερίδας.
[wpg_thumb]

Add Comment