Στο Καρπενήσι μίλησε ο Χρ. Κέλλας – Παρεμβάσεις για παιδεία, Εξοικονομώ, μηχανικούς

ΚΕΛΛΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στο Καρπενήσι, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στελεχών της τοπικής ΝΟΔΕ.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε:
Στην εκλογή Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμβολίζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της ελευθερίας, την Ελλάδα των δημοκρατικών, ανοιχτών, διαδικασιών, την Ελλάδα της εξωστρέφειας και της παραγωγής. Εκφράζει όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν την πρόοδο σε έναν περιβάλλον φιλικό στον κόσμο της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και της νεολαίας.
Στην επίθεση που δέχεται η κοινωνία
Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μην έχει αντιληφθεί πλέον πως βρίσκεται στο στόχαστρο της πλέον επικίνδυνης Κυβέρνησης στην Μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Με τις αποφάσεις τους, αποτέλεσμα της διαχειριστικής τους ανικανότητας, έβγαλαν στους δρόμους, τους γιατρούς μα και τους εργάτες. Τους μηχανικούς μα και τους αγρότες. Τους ελεύθερους επαγγελματίες που βλέπουν με τρόμο να διαλύεται η ζωή τους. Τους νέους που αντιλαμβάνονται πως με μια τέτοια πολιτική το μέλλον δεν μπορεί να είναι εδώ. Τους επιχειρηματίες που έχουν ως μόνη λύση την μεταφορά της επιχείρησής τους στο εξωτερικό.
Στο προσφυγικό
Αποφύγαμε την καταστροφική έξοδο από της Ευρωπαϊκή Ένωση και το ολέθριο Grexit, και ερχόμαστε σήμερα, λίγους μήνες μετά τον καλοκαιρινό εφιάλτη να βρεθούμε εκ νέου απέναντι σε σενάρια τρόμου. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί με κλειστά τα βόρεια σύνορά της και ένα σενάριο που συζητιέται ως ενδεχόμενο σοβαρά, μέχρι και από τον Αντιπρόεδρο της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης! Η χώρα μας στερούμενη στιβαρής εθνικής ηγεσίας, με δικό μας σχέδιο δράσης και αντίστοιχους στόχους, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα εσώκλειστο, απομονωμένο κράτος, το οποίο θα αποτελεί την αποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων ψυχών, εγκλωβισμένων στα εδάφη μας.
Στο ασφαλιστικό και το αγροτικό
Το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό πρόβλημα της χώρας με τρόπο φορολογικό, κινδυνεύει, αν περάσει, να αποτελέσει την χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.
Το αγροτικό νομοσχέδιο, και εδώ θα μου επιτρέψετε μια πιο ειδική αναφορά, τείνει να εξελιχθεί σε ταφόπλακα για τον πιο κρίσιμο τομέα της χώρας. Αντί η κυβέρνηση επιτέλους να προσανατολιστεί στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ανοίγοντας την απαραίτητη συζήτηση για την επόμενη μέρα στον χώρο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, αντιθέτως, υψώνει μπάρες αποκλεισμού από την παραγωγική αυτή διαδικασία σε εκείνους που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην χώρα μας.
Στον χώρο της Υγείας
Ελλείψεις τεράστιες σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές χαρακτηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού για πλήρη υγειονομική κάλυψη. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που ξεκίνησε, έστω και καθυστερημένα, επί των ημερών της προηγούμενης κυβερνήσεως, ανακόπηκε βίαια. Διαλύουν την εθνική φαρμακοβιομηχανία, διαλύουν τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βάζουν τέλος σε κάθε προσπάθεια αξιοκρατίας και αξιολόγησης των δομών. Μιλάμε για την πλήρη χρεωκοπία, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Στην ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου
Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να κάνουμε μια βαθιά αυτοκριτική σ’ αυτή τη χώρα. Να αναγνωρίσουμε τυχόν λάθη και παραλείψεις, και να προχωρήσουμε στην σύναψη ενός νέου συμβολαίου τιμής. Ενός συμβολαίου τιμής ανάμεσα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στον Έλληνα πολίτη.
Στο συνέδριο της ΝΔ
Με το συνέδριο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέλη του Απρίλη, μια πολύ περισσότερο με τους στόχους που ο ίδιος έθεσε, να είναι δηλαδή το 10ο συνέδριο του κόμματος, ένα συνέδριο διαφορετικό, μπαίνουν ουσιαστικά οι βάσεις για τη σύναψη του απαιτούμενου κοινωνικού συμβολαίου για το οποίο σας μίλησα ήδη. Το 10ο συνέδριο της ΝΔ θα είναι ένα συνέδριο ουσιαστικό γιατί δεν θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη μας. Θα αφορά τους πολίτες. Θα αφορά την κοινωνία ολόκληρη.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΡΘΙΑ

«Ο κλάδος σας, ο κλάδος των επιστημόνων της μάθησης, χαρακτηρίζεται αυτή την εποχή από μια ιδιότυπη “πρωτοπορία”: Υπήρξε ο πρώτος επαγγελματικός κλάδος που δέχθηκε την “επίθεση” της ιδεοληψίας και της πολιτικής παράκρουσης των κυβερνώντων. Με συγκεκριμένο σχέδιο να χτυπηθεί η αριστεία και να υποβαθμιστεί η προσπάθεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας τις δομές εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαπέλυσε ολοκληρωτική επίθεση στον πιο βασικό θεσμό της κοινωνίας μας». Τα παραπάνω υποστήριξε σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας απευθυνόμενος στη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, στην εκδήλωση της οποίας δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων του στη βουλή.
Ο Λαρισαίος πολιτικός δεν έκρυψε την αγωνία του για το μέλλον, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε συστράτευση για την επόμενη μέρα.
«Η χώρα μας περνά στιγμές δύσκολες. Στιγμές επικίνδυνες. Όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά, το εσωτερικό μέτωπο έχει διαρραγεί και στις εξωτερικές μας σχέσεις τα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί επικίνδυνα. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να παλέψουμε για να περισώσουμε ό, τι μπορούμε. Στον αγώνα αυτό, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι των γραμμάτων, μα περισσότερο απ’ όλους, εσείς, οι άνθρωποι που μεταλαμπαδεύετε την πρώτη γνώση, καλείστε να δώσετε μάχη ώστε να σταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία όρθια. Είναι κάτι που το χρωστάμε όλοι στα παιδιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζοντας δε, το τεράστο έργο που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί, επεσήμανε, «Όλοι εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, για τον αγώνα σας, έναν αγώνα που δίνετε καθημερινά κάτω από πολύ δύσκολες, απ’ όλες τις απόψεις, συνθήκες».

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομίας, κκ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Γιώργο Σταθάκη, αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτή Ν. Τρικάλων, κ. Κώστα Σκρέκα – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον σχεδιασμό ενός νέου προγράμματος εξοικονομώ κατ’ οίκον”.
Εάν υπάρχουν δύο λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν επ’ ακριβώς την σημερινή Κυβέρνηση, αυτές είναι, ανικανότητα και αστοχία. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ακατανόητη στασιμότητα που υπάρχει από το 2015 στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον! Ένα πρόγραμμα που επί Κυβερνήσεως ΝΔ και παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις, είχε δώσει ανάσα σε έναν κλάδο που η κρίση έπληξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αυτόν της οικοδομής. Η πρώτη εξήγησή τους ήταν ότι έληγε το ΕΣΠΑ 2007-2013 και δεν προλάβαιναν, μα και τώρα, ένα χρόνο μετά την έγκριση του ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν γίνεται καμία προσπάθεια σχεδιασμού και ενεργοποίησης νέου προγράμματος. Η πλήρης αδράνεια. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει χάσει κάθε σημείο επαφής με την πραγματικότητα», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

«Οι μέρες που διανύουμε είναι πραγματικά δύσκολες, αφού είναι η πρώτη φορά που μια Κυβέρνηση φαίνεται να στοχοποιεί ξεκάθαρα, κάθε τι παραγωγικό στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που “ενοχλεί” η πρόοδος, η επαγγελματική ανέλιξη και η επιτυχία. Ποτέ ξανά δεν κατηγορήθηκαν τόσο, τα κράνη των μηχανικών και οι χάρακες των αρχιτεκτόνων». Τα παραπάνω επεσήμανε σε γραπτό του μήνυμα ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, το οποίο απέστειλε στον πρόεδρο και τα μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας με αφορμή την κοπή της πίτας τους, στην οποία δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων. «Το ασφαλιστικό σχέδιο που συζητείται είναι πέρα ως πέρα άδικο και ανεφάρμοστο. Ένα σχέδιο που θα αποτελέσει την λαιμητόμο για όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Η Κυβέρνηση οφείλει να το αποσύρει άμεσα και να ξεκινήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους επιστημονικούς φορείς, για την δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού, σταματώντας τον ακατανόητο διαχωρισμό των επαγγελματικών ομάδων», τόνισε στο μήνυμά του ο Λαρισαίος πολιτικός.
Τέλος, αναφερόμενος στις δράσεις του ΤΕΕ, υποστήριξε πως «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ανέκαθεν ήταν πρωτοπόρο σε δράσεις και προτάσεις που ήταν σε πολλές περιπτώσεις μπροστά από την εποχή και πάντα ο ρόλος του, είχε σημαίνουσα αξία. Χαίρομαι πραγματικά που και το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Οι δράσεις σας και οι επιστημονικές σας προτάσεις, έχουν βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας», επεσήμανε ο κ. Κέλλας χαρακτηριστικά, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Προεδρείο του ΤΕΕ, για την πρωτοβουλία του να τιμήσει τον εκλιπόντα Πρόεδρο Ιωάννη Βαρνά, για την πολυετή προσφορά του.

ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

«θέλω να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη να διαδίδετε την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών που μπορεί να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα να χαρίσουμε ζωή προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας, χωρίς κόπο και κυρίως χωρίς να κινδυνεύσουμε». Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Λαρίσης και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο Σωματείο Save Μ.ΟΡ.Α.Σ, απαντώντας στην πρόσκλησή τους να παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

«Δυστυχώς στη χώρα μας, και αυτό μπορώ να το βεβαιώσω και λόγω της ιατρικής μου ιδιότητάς, ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι μικρός, αν αναλογιστεί κανείς τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειώσω ότι δράσεις, όπως η δική σας, έχουν αυξήσει σημαντικά τους εθελοντές, τους καθημερινούς αυτούς ήρωες που δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αποτελεί, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι για την υποστήριξη, ενθάρρυνση και διάδοση προσπαθειών όπως η δική σας. Προσωπικά είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Add Comment