Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Καλλιπεύκη – όρια Ν. Πιερίας

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Κώστας Αγοραστός: «Έργο που αναδεικνύει μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους»

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΠΙΕΡΙΑ (2) [800x600]

Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος από την Καλλιπεύκη μέχρι και τα όρια του νομού Πιερίας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Το δρόμο επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους ΚΑΠ της Π.Ε. Λάρισας και ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέρα από τη μοναδική διαδρομή που αγγίζει σε υψόμετρο τα 1.100 μέτρα από τη θάλασσα στις καταπράσινες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, ο επισκέπτης από τα παράλια του Πλαταμώνα και της Πιερίας γενικότερα μπορεί να φτάσει με ασφάλεια μέρα και νύχτα στην πανέμορφη Καλλιπεύκη. Μπορεί επίσης σε απόσταση μόλις 500 μέτρων να απολαύσει το μοναδικό τοπίο της δασικής περιοχής «Πατωμένη».
[wpg_thumb]
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Πρόκειται για έργο, που αναδεικνύει έναν ιδιαίτερο οικισμό του Ολύμπου, την Καλλιπεύκη, καθώς και την ευρύτερη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η μείωση της επικινδυνότητας και η ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης και των δραστηριοτήτων της περιοχής, όπως: τουριστικές – αγροτικές – κτηνοτροφικές – αναψυχή – σπορ βουνού, καθώς και η οδική σύνδεση με τα παράλια του Ν. Πιερίας για προσέλευση ακόμη περισσότερων τουριστών. Υλοποιούμε έργα τα οποία είναι χρήσιμα στην τοπική κοινωνία, στη διακίνηση των εμπορευμάτων, στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και των πολιτών που ζουν σε χωριά με μεγάλο υψόμετρο. Ο δρόμος αυτός, που υπήρξε αίτημα πολλών ετών, προσθέτει ακόμα μια σύνδεση στις δύο περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Κ. Κολλάτος τόνισε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο παλιός δρόμος δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας. Επιπρόσθετα, η δημιουργία ενός σύγχρονου νέου οδικού άξονα, δίνει μία ακόμη εναλλακτική επιλογή για τη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη για την καλή συνεργασία που υπάρχει και για το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο είχε σαν στόχο την αποκατάσταση φθορών του οδοστρώµατος σε σηµεία που υπήρχαν ρηγµατώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά µε την πάροδο του χρόνου, στο δρόµο που ενώνει την Καλλιπεύκη µέχρι τα όρια του Νοµού Πιερίας.
Ο δρόµος αυτός έχει µήκος 6.000 µ περίπου και πλάτος 7,10 µ. Έγιναν επεµβάσεις (άρση καταπτώσεων, καθαρισµός τάφρου, απόξεση παλαιού
ασφαλτοτάπητα, κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης µεταβλητού πάχους) όπου απαιτήθηκε, µε αποκατάσταση της οδού. Ακολούθησε κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας καθώς και διαγράµµιση µε αντανακλαστικό υλικό υψηλής οπισθανάκλασης σε όλο το µήκος.

Add Comment