Μάξιμος: Η υπερφορολόγηση οδηγεί σε συμμαχία γραβάτας και γαλότσας!

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΕΕ Κ. & Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Οι πολιτικές που ακολουθούνται, με την υπερβολική αύξηση των φόρων και την απομύζηση εσόδων από τα πιο δυναμικά παραγωγικά στρώματα, καταδικάζουν την οικονομία σε ύφεση και συρρίκνωση». Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τσιώνα, με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τ.Ε.Ε.
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος λόγω των υποχρεώσεών του ως Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο για την παιδεία, αναφέρει ακόμη στο μήνυμά του ότι «δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, που σε μια πρωτοφανή κίνηση, και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποδαυλίσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάχθηκαν και με τον αγροτικό κόσμο σε μια συμμαχία ‘‘γραβάτας και γαλότσας’’».
Ο Θεσσαλός πολιτικός εκφράζει την ελπίδα ότι «τελικώς θα επικρατήσει η λογική, και μέτρα τα οποία οδηγούν ολόκληρους κλάδους στην εξόντωση θα αρθούν, ενώ ταυτόχρονα θα προωθηθούν πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα». Και καταλήγει με την ευχή «τη νέα χρονιά ο κλάδος των επαγγελματιών του ΤΕΕ να βρεθεί σε μια πιο ανθηρή οικονομική κατάσταση, όπως άλλωστε και όλη η χώρα».

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Χάθηκαν 2,5 εκ. ευρώ για συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων

Θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για βιβλία Λυκείου & Μουσικών Σχολείων;

«Γιατί δεν προχώρησε ο διαγωνισμός συγγραφής των βιβλίων του Γενικού Λυκείου και των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, αν έχουν εξασφαλιστεί πόροι από το νέο ΕΣΠΑ για τη συγγραφή των βιβλίων αυτών και πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός συγγραφής τους» ζητά να πληροφορηθεί ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.
Όπως αναφέρει ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ «στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο πρόγραμμα σπουδών» έχουν καταρτισθεί και δοκιμασθεί πιλοτικά 160 νέα προγράμματα σπουδών για το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και το Γυμνάσιο και μετά τις αλλαγές (νόμος 4186/2013) στα δομικά χαρακτηριστικά του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) καταρτίστηκαν και δημοσιεύτηκαν (αρχές Ιανουαρίου 2015) νέα Προγράμματα Σπουδών για τα γνωστικά αντικείμενα όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου. Επίσης, καταρτίστηκαν και δημοσιεύτηκαν προγράμματα για τα μαθήματα ειδικότητας των Μουσικών και των Καλλιτεχνικών σχολείων».
Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος «μολονότι είχε προβλεφθεί από το ως άνω συγχρηματοδοτούμενο έργο, ποσό περίπου 2,5 εκ. ευρώ για τη συγγραφή (με βάση τα παραπάνω προγράμματα) 54 βιβλίων που αφορούσαν όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου και 53 βιβλία ειδικότητας των Μουσικών και των Καλλιτεχνικών σχολείων, δεν προκηρύχθηκε ποτέ ο προβλεπόμενος διαγωνισμός συγγραφής με αποτέλεσμα: να μη χρησιμοποιηθούν τα ως άνω χρήματα για τη συγγραφή νέων βιβλίων στο Λύκειο, όπου ως γνωστόν χρησιμοποιούνται βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν γραφτεί προ δεκαπενταετίας, άρα έχουν απαξιωθεί γνωστικά και παιδαγωγικά, αλλά και να χαθεί η ευκαιρία να γραφτούν βιβλία για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία που δεν υπάρχουν και χρησιμοποιούνται, όπου είναι δυνατόν, βιβλία από το εμπόριο».

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Το εκπαιδευτικό σύστημα επλήγη από την κυβέρνηση της αριστεράς

Οι υπ. παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ διακρίθηκαν για αβελτηρία και ιδεοληψίες

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προηγούμενο έτος σημειώθηκε μια σοβαρή οπισθοδρόμηση για την χώρα σε όλα τα επίπεδα, με την επικράτηση των δυνάμεων του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που οι συνέπειες της είναι ακόμη ανυπολόγιστες». Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας κ. Αθανάσιο Γκουτζέλα, με αφορμή την πρόσκληση να παραβρεθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΑΚΕ Λάρισας. Ο κ. Χαρακόπουλος, τον οποίο κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα, αφού ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ Λάρισας ανέφερε: «Πέρα από την οικονομική κατάρρευση, την καταρράκωση της εικόνας της χώρας και τα φαινόμενα της ακυβερνησίας και της τρανταχτής ανεπάρκειας των στελεχών της πρώτης και δεύτερης φορά αριστερά, πλήγματα σοβαρά υπέστη και το εκπαιδευτικό σύστημα. Βασικά χαρακτηριστικά του υπουργείου παιδείας, και με τους δύο υπουργούς που ανέλαβαν ως σήμερα τα ηνία του, πέραν της αβελτηρίας και της εμμονής τους σε αναχρονιστικές και περιθωριακές ιδεοληψίες, είναι η αναβλητικότητα και οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων που αντικατοπτρίζονται και στα σοβαρά κενά σε εκατοντάδες σχολεία, πολλά από τα οποία ακόμη και σήμερα που οδεύουμε στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους δεν έχουν καλυφθεί». 
Και ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα κράτησε μια κριτική στάση, η οποία εκδηλώθηκε τόσο στη Βουλή όσο και στον λεγόμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Και έτσι θα συνεχίσουμε, ελπίζοντας ότι σύντομα το πολιτικό τοπίο θα αλλάξει και η χώρα θα απαλλαγεί από μια άκρως καταστροφική κυβέρνηση που πλήττει βάναυσα τα συμφέροντα της χώρας». 
 

Add Comment