Κέλλας για μετεγγραφές φοιτητών, ασθενοφόρα ΕΚΑΒ και δηλώσεις Αμερικανίδας προξένου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ: ΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ;

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, μετά τα όσα δήλωσε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσ/νικη, κ. Ρεμπέκα Φονγκ, – για συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, με Αμερικανούς τεχνοκράτες – κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαψεύδει μετ’ επιτάσεως τα σενάρια που κάνουν λόγο για συνεργασία της με Γερμανούς εμπειρογνώμονες, προκαλεί τουλάχιστον απορία μια ακόμη «αποκάλυψη», αυτή της κ. Ρεμπέκα Φονγκ, Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, που έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Λάρισα.
Η κα Φονγκ επισκεπτόμενη την περασμένη Παρασκευή τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό ανέφερε «ότι καταλαβαίνει απόλυτα τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η χώρα σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει ομάδα 12 τεχνοκρατών, η οποία εδώ και καιρό και με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέτρα ανάκαμψης ώστε να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα».
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω, προκύπτει μια σειρά ζητημάτων τα οποία δεν ήταν γνωστά και η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα, ενημερώνοντας το ελληνικό κοινοβούλιο:
Ποιοι είναι οι 12 αυτοί τεχνοκράτες στους οποίους αναφέρεται η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ;
Είναι επ’ αμοιβή συνεργαζόμενοι με την Ελληνική Κυβέρνηση;
Οι τεχνοκράτες αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα; Επισκέπτονται τα υπουργεία και συνεργάζονται με τους υπουργούς ή είναι εγκατεστημένοι κάπου αλλού;
Με ποιους συνεργάζονται και σε ποια ακριβώς ζητήματα;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΒ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ως τεράστια χαμένη ευκαιρία, χαρακτήρισε ο Λαρισαίος βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, την αναβολή των διαγωνιστικών διαδικασιών και την επαναπροκήρυξη για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων και κινητών μονάδων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, στην από 30/10/2015 κατατεθείσα ερώτηση του Λαρισαίου πολιτικού για το συγκεκριμένο θέμα, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν ο διαγωνισμός προμηθειών των 96 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, θα ολοκληρωνόταν ως το τέλος του χρόνου, ώστε να μην χάνονταν τα προϋπολογισμένα χρήματα και η ευκαιρία εκσυγχρονισμού του στόλου του ΕΚΑΒ.
«Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που η Κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τα σύγχρονα και καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και έχει επικεντρωθεί σε εορταστικές φιέστες και βολέματα ημετέρων. Ένας διαγωνισμός για προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που επαναπροκηρύχθηκε το 2012 και με προϋπολογισμένα χρήματα – (μέσω περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ) – , καταλήγει και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, στις καλένδες των Υπουργείων της πιο ανίκανης Κυβέρνησης που γνώρισε αυτός ο τόπος. Ενενήντα έξι ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, που θα δίνονταν στο ΕΚΑΒ και θα διευκόλυναν το δυσχερέστατο έργο των εργαζομένων του, παραπέμπονται στο… απώτερο μέλλον. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να λάβει αποφάσεις και πρωτοβουλίες, είναι παροιμιώδης και δυστυχώς επιζήμια για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως πότε;», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΦΙΛΗ: ΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγγραφών των φοιτητών, με την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης”, με πρώτο υπογράφοντα, τον βουλευτή Ν. Άρτας, κ. Γιώργο Στύλιο.

«Το Υπουργείο Παιδείας επέδειξε μια απίστευτη ολιγωρία στο σημαντικότατο θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών, ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να το είχε στις άμεσες προτεραιότητες του, καθώς χιλιάδες ελληνικές οικογένειες βασίζουν τον προγραμματισμό τους στα αποτελέσματα των μετεγγραφών. Το αρμόδιο Υπουργείο λοιπόν, όχι μόνο καθυστέρησε σημαντικά την έκδοση των αποτελεσμάτων, όχι μόνο δεν μεριμνά για θέματα σίτισης και στέγασής των φοιτητών που πήραν μετεγγραφή, αλλά καθυστερεί και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την επανεξέταση των αιτήσεων των φοιτητών που δεν πήραν μετεγγραφή, παρά το γεγονός πως υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν τρία σπίτια ή που είναι μονογονεικές ή πολύτεκνες και τα παιδιά τους δεν πήραν μετεγγραφή», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ: Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΕΙΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, απαντώντας στην πρόσκληση του αν. Δ/ντη Α’/θμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, για να παραστεί στη δοξολογία για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα, ημέρα που η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο εκείνο, που θα πρέπει να διέπει την εκπαίδευση της χώρας, αφού είναι κοινή πεποίθηση πως τα προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό χώρο τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν.
Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και την ιδεοληπτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, μιας που εχθρεύεται την αριστεία και την προσπάθεια, επιδιώκοντας να περιχαρακώσει έναν ολόκληρο χώρο, καθιστώντας τον με τον τρόπο αυτό ουραγό στην έρευνα, την καινοτομία και την σύγχρονη διδασκαλία.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι, πολιτική ηγεσία και εκπαιδευτική κοινότητα, να συνδράμουμε ώστε να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν το άλμα προς τα εμπρός, μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, που θα προχωρά μπροστά αλλά θα προασπίζει τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.
Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε και πάλι σχέσεις εμπιστοσύνης με τον εκπαιδευτικό κόσμο και να διαμορφώσουμε το πλαίσιο που θα απαντά στα σύγχρονα ερωτήματα της εποχής, δημιουργώντας, σε τελική ανάλυση, ελεύθερα πνεύματα και σκεπτόμενους πολίτες, εφοδιασμένους με σύγχρονες γνώσεις οι οποίες θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών και οικονομιών.
Θέλω να συγχαρώ όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, επιτελεί σπουδαίο έργο, ένα έργο που είναι υπόθεση όλων μας. Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και ελπίζω τα επόμενα χρόνια ο χώρος της παιδείας να φτάσει στα επίπεδα που του αρμόζει και από αυτόν να ξεκινάει ο σχεδιασμός για το μέλλον της πατρίδας μας.

Add Comment