«Μία ανοιχτή αγκαλιά» η Ελασσόνα για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

10 χρόνια Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης (2)

Τα 10 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε πρόσφατα το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, με επετειακή επίκαιρη εκδήλωση, που έγινε στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης κ. Ευανθία Κεφάλα στάθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο και στο έργο που καλείται να διεκπεραιώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, που ας σημειωθεί, φιλοξενεί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ηλικίας 4 έως 15 ετών.
Χαρακτηριστικά τα λόγια της κ. Κεφάλα: «Σκοπός του σχολείου μας είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες, καθώς και η όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή τους στο κοινωνικό σύνολο. Όλα τα παιδιά αξίζουν ένα καλύτερο αύριο, χρειάζονται την αποδοχή μας, την επιμονή και την υπομονή μας, την στήριξη μας, την αγάπη μας και την αγκαλιά μας. Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά όλους εσάς, που είσαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας. Νοιώθουμε καθημερινά πως σας έχουμε όλους δίπλα μας. Εκκλησία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς της περιοχής, τους απλούς πολίτες, που δεν κρύβουν τις ευαισθησίες τους και την αγάπη τους για ό,τι κάνει το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης. Όλη η περιοχή είναι πια μια ανοιχτή αγκαλιά για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης! Σας ευχαριστούμε».
[wpg_thumb]
Ακολούθησε η παρουσίαση μικρού, μουσικοχορευτικού επίκαιρου «δρώμενου» από τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Παιδική και Νεανική Χορωδία «musicArte», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη, παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με επίκαιρους ύμνους και ακούσματα, πρόγραμμα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Συνόδευσαν η Έφη Φαρμάκη(στο πιάνο) και ο Νίκος Ζιώγας(στο ακορντεόν).
Να σημειωθεί ότι μοιράστηκε στον κόσμο ενημερωτικό φυλλάδιο με τις δραστηριότητες του σχολείου, ενώ λειτούργησε και «μπαζάρ» για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του.
Στην επετειακή εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης έδωσαν το «παρών»: ως εκπρόσωπος του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου(Βαλέτσικο) Τσαριτσάνης – αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας π. Χρήστος Γεροφάκας, η αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, δημοτικοί σύμβουλοι, ο σχολικός σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αναστάσιος Δαραράς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, γονείς και πολύς κόσμος.

Add Comment