Με το διευθυντή πρωτοβάθμιας Σ. Βούλγαρη συναντήθηκε η “Οικολογική Θεσσαλία”

DSCN6561 [800x600]

Με τον αναπληρωτή Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Σωτήρη Βούλγαρη, συναντήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία», Νίκος Πουτσιάκας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της καταστροφής του Βιότοπου στο Δ.Σ. Πλατυκάμπου αλλά και για άλλα γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα. Είχε προηγηθεί συνάντηση, για το πρώτο θέμα με τον Δ/ντη του Δ. Σ. Πλατυκάμπου Κ. Μπαμπαλιούτα και την Υπεύθυνη προγραμμάτων της Αθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας Κα Χατζημίχου .
Κατά τη συνάντηση με τον Κ. Βούλγαρη συζητήθηκε, λοιπόν, κατά προτεραιότητα το θέμα της κοπής δένδρων στον Πλατύκαμπο, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση σε όλο τον Νομό, σε επίπεδο υποδομών και στελέχωσης, τα ζητήματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια, καθώς και οι νέες δυνατότητες που μπορεί να προκύψουν, είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ ή και άλλων χρηματοδοτικών και επιστημονικών εργαλείων που αν αξιοποιηθούν καταλλήλως μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη υψηλών στόχων και διακρίσεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό.
Για το θέμα του Πλατυκάμπου, ο Νίκος Πουτσιάκας ζήτησε από τον Σωτ. Βούλγαρη, αλλά και από τα δυο προαναφερόμενα στελέχη, να εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχέση με τα εναπομείναντα πεύκα, ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας, αφενός να διδαχθούν τρόποι αντιμετώπισης των καμπιών, που καταρρίπτουν στερεότυπα και αφετέρου να αναδειχθούν τα οφέλη της περιβαλλοντικής προστασίας των δένδρων τόσο για την βιοποικιλότητα, όσο και για την ζωή μας την ίδια. Η εν λόγω πρόταση βρήκε ιδιαίτερα θετική απήχηση.
Υπήρξε, επίσης συζήτηση για το θέμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, με το οποίο τυχαίνει να έχουν ασχοληθεί συστηματικά και οι δύο, με συμμετοχή, μάλιστα, και σε επιμορφωτικές παρεμβάσεις τους στο εξωτερικό, όπότε και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με μελλοντικές διαπολιτισμικές δράσεις
Τέλος έγινε περαιτέρω αναφορά στο θέμα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου και με τη συνεργασία της Υπεύθυνης προγραμμάτων Κας Χατζημίχου, υπήρξε γόνιμος διάλογος και διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας», η πρόταση να υπάρξει ειδική ενασχόληση με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνεργασία, κατά προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα.
Η «Οικολογική Θεσσαλία», στο πλαίσιο της ανάδειξης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης κοινωνικών και άλλων θεμάτων, προτάσσει την εκπαιδευτική διαδικασία ως το καταλληλότερο μέσο επίτευξης αυτού του στόχου.

Add Comment