Μάξιμος για την επιλογή του ως τομεάρχη Παιδείας, για αστυνομικούς, ασφαλιστικό και τρίτεκνους

Μάξιμος-Κυριάκος [800x600]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΩΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΝΔ για την εμπιστοσύνη!
Αναγκαία η ανασυγκρότηση του εκπαιδευτικού συστήματος

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μου έκανε την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση να αναλάβω τη θέση του Υπεύθυνου Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, την οποία και αποδέχτηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου και ελπίζω ότι θα ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνω.
Η μεταπολιτευτική περίοδος φόρτωσε τον πολύπαθο χώρο της παιδείας με σοβαρότατες παθογένειες. Στο παρελθόν έγιναν κάποιες σοβαρές προσπάθειες να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς, όμως, η επέλαση του λαϊκισμού, με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιφέρει τη βίαιη επιστροφή σε λογικές και πρακτικές της δεκαετίας του 1980, που αποδεδειγμένα στοίχησαν ακριβά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Επί ένα έτος βιώνουμε την εκδήλωση αναχρονιστικών και ιδεοληπτικών αντιλήψεων από τις ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας. Η απέχθεια προς την «αριστεία» και την «αξιοκρατία», όπως και ο άκρατος κομματισμός που συστηματικά προωθείται από την παρούσα κυβέρνηση, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ακόμη και ο, μάλλον αλλοπρόσαλλος, τρόπος που «διεξάγεται» ο «εθνικός διάλογος για την παιδεία» δίνει την αίσθηση της έλλειψης σχεδιασμού, στόχων και, οπωσδήποτε, φιλόδοξου οράματος.
Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, και στην παιδεία, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια και η επικινδυνότητα αυτής της κυβέρνησης διαπιστώνεται από ολοένα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Αποκαλύπτεται η αναχρονιστική φύση του λαϊκισμού, με τα δεινά που ραγδαία επισωρεύει.
Η ανάγκη ανασυγκρότησης του εκπαιδευτικού συστήματος είναι αναμφίβολη. Το σχολείο πρέπει να στοχεύει όχι μόνον στην μετάδοση των γνώσεων αλλά και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των μαθητών, όπως και στην προετοιμασία τους να γίνουν ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες. Για το λόγο αυτό, η προαγωγή των αρχών της αξιοκρατίας, της εργατικότητας, του σεβασμού σε όλες τις απόψεις, καθώς και η ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, πρέπει να είναι βασικές μας προτεραιότητες.
Προς αυτή την κατεύθυνση προτίθεμαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις προσβλέποντας στη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει την «εξέγερση της γραβάτας»
Η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση για ασφαλιστικό

«Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει σε ότι αφορά τους ελευθέρους επαγγελματίες ότι πρέπει να έχουν το δικό τους ταμείο και το κυριότερο πρέπει οι εισφορές και η φορολογία να μειωθούν, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία». Τα παραπάνω υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στους φορείς της Λάρισας που διοργάνωσαν σύσκεψη για το ασφαλιστικό. Ο Θεσσαλός πολιτικός -που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί- στο μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Αδάμ, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Κατσαρό, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΕΕ/Θεσσαλίας κ. Σπύρο Βαλιώτη, και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τσιώνα, σημειώνει εξής:
«Η καταστροφική οικονομική πολιτική, παράλληλα με την παρωδία διαπραγματεύσεων του πρώτου εξαμήνου, οδήγησαν την οικονομία σε βαθιά ύφεση, τις επιχειρήσεις σε πανικό και φυγή από τη χώρα, τους ελεύθερους επαγγελματίες στην απόγνωση. Τα τραγικά αποτελέσματα που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, όπως ήταν φυσικό, αποτυπώνονται στα σκληρά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και εδώ διαπράττεται ένα νέο λάθος με ανυπολόγιστες συνέπειες. ‘‘Κλείνοντας το μάτι’’ σε κοινωνικές κατηγορίες που θεωρεί ως κομματική του πελατεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στις δυνάμεις της αγοράς και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Η σκληρή φορολόγηση και το νέο ασφαλιστικό απειλούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτα λουκέτα και μαζική ανεργία χιλιάδες δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός βλέποντας με αγωνία, μόλις ένα χρόνο μετά την νίκη του, να χάνει εκείνους που αρχικά τον στήριξαν, δεν διστάζει να μιλάει απαξιωτικά γι’ αυτές τις επαγγελματικές κατηγορίες και την ‘‘εξέγερση της γραβάτας’’.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει σε ότι αφορά τους ελευθέρους επαγγελματίες ότι πρέπει να έχουν το δικό τους ταμείο και το κυριότερο πρέπει οι εισφορές και η φορολογία να μειωθούν, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία. Διότι το ασφαλιστικό μπορεί να λυθεί μόνον με την ανάπτυξη. Κάθε μέτρο που οδηγεί στη συρρίκνωση της οικονομίας είναι βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί από νέα μέτρα που θα πρέπει να καλύψουν τα νέα δημοσιονομικά κενά που θα δημιουργηθούν. Αυτές τις θέσεις ως συγκεκριμένο σχέδιο η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να καταθέσει άμεσα προς συζήτηση.
Ελπίζοντας ότι στην κυβέρνηση θα επικρατήσουν τελικά οι φωνές της λογικής και ότι δεν θα προχωρήσουν σε μέτρα που θα ισοπεδώσουν ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες, εύχομαι οι πρωτοβουλίες σας να συντελέσουν στην περαιτέρω κοινωνική παρέμβαση για τη λήψη των ορθών αποφάσεων».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ: Υπονομεύεται ο θεσμός της οικογένειας

Μάξιμος-Τρίτεκνοι (2) [800x600]«Με την παρουσία μου απόψε εδώ θέλω να τονίσω την ακλόνητη πίστη μου στην αξία του θεσμού της οικογένειας» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαρίστησε το προεδρείο των τριτέκνων για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «στα έξι χρόνια της κρίσης αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο η αξία της οικογένειας ως εστίας αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των αδύναμων μελών της κοινωνίας μας. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι μάρτυρες αποφάσεων που υπονομεύουν, απαξιώνουν και τελικά υποβαθμίζουν το θεσμό της οικογένειας. Θεωρώ χρέος μας να στηρίζουμε με τη στάση μας στη βουλή την οικογένεια και ιδιαίτερα εκείνες που δεν μένουν σε ένα ή δύο παιδιά και εκ των πραγμάτων έχουν περισσότερο ανάγκη την προσοχή της Πολιτείας».
Ο κ. Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «καθώς κάθε αρχή του νέου έτους είθισται να διατυπώνουμε ευχές με την προσδοκία καλύτερων ημερών εύχομαι όσα ζήσαμε και πάθαμε το 2015 να μας έκαναν ωριμότερους και σοφότερους! Αυτή θαρρώ πως είναι και η βασική προϋπόθεση για να ελπίζουμε βάσιμα σε καλύτερες προοπτικές για τον τόπο και τις οικογένειές μας. Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη για να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να πορευόμαστε πάντα μπροστά με αισιοδοξία».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ισοπεδωτικό για τους Αστυνομικούς το νέο Ασφαλιστικό!

Μάξιμος-Ένωση Αστυνομικών Λάρισας  [800x600]Ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό των Αστυνομικών είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.
Οι αστυνομικοί, μετά την ενημέρωση που είχαν στις 22-01-2026 από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τις διατάξεις που τους αφορούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τόνισαν την αντίθεσή τους στην ισοπεδωτική λογική που το διέπει και επέδωσαν υπόμνημα στον Θεσσαλό πολιτικό όπου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επισήμαναν δε ότι η κατάθεση ενός νομοσχεδίου με απλουστευτική λογική, που δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους, δεν θα λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα άλλα θα τα περιπλέξει, καθότι «οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο για τον υπολογισμό της σύνταξής τους» που λάμβανε υπόψη τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους, όπως η επικινδυνότητα, το μικρό προσδόκιμο ζωής, οι διπλάσιες υπηρεσίες κλπ.
Εν κατακλείδι διατυπώνοντας την άποψη ότι «ο μόνος δρόμος για την εργασιακή ειρήνη είναι ο ουσιαστικός διάλογος και όχι η εσπευσμένη και εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων», οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, ζήτησαν από τον κ. Χαρακόπουλο να διαχωρίσει τη θέση του από τη λογική του νομοσχεδίου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω γνωστοποίηση του θέματος στα όργανα του κόμματός του.
Ο πρώην υπουργός, επικοινώνησε με τον Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι αύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με την συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών ενόψει και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη.
Στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Θανάσης Νταβούρας και τα μέλη του Δ.Σ, Δήμος Γεωργαντάς, Αδάμ Αρταπερίδης και Νίκος Τηγανής.

Add Comment