Κέλλας για μετακλητούς, οινοπαραγωγούς, φυσικοθεραπευτές και υγεία

img2 [800x600]

Κέλλας: Προνομιούχα τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ…

«Την ώρα που η κυβέρνηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τις θέσεις των μετακλητών συμβούλων στα υπουργικά γραφεία, τακτοποιώντας με τον τρόπο αυτό τους κομματικούς της κολαούζους, την ώρα που φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια, με τα οποία κατακρεουργούνται ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, την ίδια ώρα χωρίς καμία ντροπή αυξάνει τους μισθούς των μετακλητών της, αποσυνδέοντάς τους από το ενιαίο μισθολόγιο! Πλέον είναι λίγα τα λόγια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να εκφράσει το μέγεθος της εξαπάτησης. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο… » Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας συνυπογράφοντας με συναδέρφους του βουλευτές της ΝΔ ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν πώς αιτιολογεί η κυβέρνηση την απόφασή της να αυξάνει τους μισθούς των μετακλητών όταν, παράλληλα, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες στην ανεργία.

ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

κατάλογοςΕ [800x600] «Είναι επιτακτική ανάγκη, αφενός, να μπει φρένο στα επόμενα μέτρα που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή και αφετέρου να σχεδιαστεί επιτέλους το εθνικό εκείνο σχέδιο δράσης που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας χαιρέτησε τη συγκέντρωση των οινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των γραφείων του ΣΘΕΒ Θεσσαλίας, τασσόμενος στο πλευρό των παραγωγών και επιχειρηματιών του χώρου, που βλέπουν το μέλλον τους να προδιαγράφεται δυσοίωνο, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.
«Άνθρωποι νέοι, παραγωγοί με σπουδές και μετεκπαίδευση στο αντικείμενο, ανέλαβαν τα ηνία υφιστάμενων παραδοσιακών επιχειρήσεων ή έφτιαξαν τις καινούργιες δικές τους, καλλιέργησαν τα χώματα του τόπου μας με μεράκι και γνώση, έφτιαξαν νέες ποικιλίες και αναβάθμισαν την ποιότητα του παραγομένου προϊόντος, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το ελληνικό κρασί ένα εξαγώγιμο προϊόν», υποστήριξε ο Λαρισαίος βουλευτής.
«Αντί η πολιτεία να δώσει κίνητρα, ενισχύοντας ουσιαστικά αυτή την προσπάθεια, έρχεται να φορολογήσει τους οινοπαραγωγούς επειδή δεν έμεινε και κανένας άλλος να φορολογηθεί, για να μην κόψουμε τις άχρηστες δαπάνες με τις οποίες στηρίζεται το κομματικό κράτος. Έτσι βλέπουμε την ίδια ώρα που επιβάλλεται φόρος στο κρασί, να αυξάνουν τους μισθούς των μετακλητών συνεργατών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος έκλεισε την παρέμβασή του σημειώνοντας πως «η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο»
«Γι’ αυτό και βλέπουμε τις κοινωνικές αντιδράσεις να φουσκώνουν και τις κοινωνικές ομάδες, τη μια μετά την άλλη, να παίρνουν θέση μάχης απέναντι στην πιο καταστροφική κυβέρνηση που υπήρξε στον τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να ανακοπεί η καταστρεπτική πορεία της χώρας», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Χρήστος Κέλλας: Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας, παρουσία του πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Αδάμ, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Κατσαρό, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, του προέδρου του ΟΕΕ/Θεσσαλίας κ. Σπύρο Βαλιώτη, και του προέδρου του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τσιώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την άποψη μου για την αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα εκφράσω και επίσημα μόλις δω το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή με την τελική του μορφή – αφού είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε στο υπάρχον σχέδιο, το οποίο είναι περισσότερο φορολογικό παρά ασφαλιστικό και καθόλου αναλογικό – και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Η κυβέρνηση με τις μέχρι τώρα αποφάσεις και επιλογές της έχει επιφέρει νέα βάρη στους εργαζόμενους και στους εργοδότες, βάζοντας τη χώρα ξανά σε τροχιά ύφεσης και ελλειμάτων.
Τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση της Ν.Δ. μίλησε για απώλεια των πρωτογενών πλεονασμάτων, για αύξηση των λουκέτων στην αγορά, για κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, κλείσιμο τραπεζών και για οργανωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μέχρι χθες επαληθεύτηκαν όλες οι προβλέψεις. Τότε, δεν άκουγε σχεδόν κανείς. Σήμερα;
Είναι απαραίτητο, λοιπόν, η κρίση να μας διδάξει και να μας κάνει σοφότερους. Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατέκτησε την εξουσία διά πραξικοπήματος. Ο ελληνικός λαός ψήφισε ελεύθερα και παρασυρόμενος από τον λαϊκισμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις τον εξέλεξε Πρωθυπουργό. Ως χώρα και ως λαός τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τεράστια λάθη, είτε σε αποφάσεις, είτε σε επιλογές. Τώρα θα πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, να συμφωνήσουμε στα βασικά και να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτό όμως προϋποθέτει πρωτίστως διάθεση αυτοκριτικής απ’ όλους και όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα.
Επεσήμανα, τέλος στους εκπροσώπους των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων πως θα πρέπει να επαναληφθεί η σημερινή συνεδρίαση μόλις η κυβέρνηση καταθέσει το τελικό νομοσχέδιο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

κατάλογοςς [800x600]«Πόσο διαφορετική θα ήταν ενδεχομένως η χώρα μας, αν το πολιτικό σύστημα λειτουργούσε και συμπεριφερόταν όπως η επιστήμη σας. Αν δηλαδή, ακολουθούσε τη λογική πορεία της αξιολόγησης του ασθενή και κατόπιν της σωστής επιλογής, ανάμεσα στις διαθέσιμες τεχνικές, ώστε να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα πως δεν θα περιμέναμε τα τελευταία χρόνια καμία αξιολόγηση του εξωτερικού, γιατί πολύ απλά θα είχαμε μάθει πώς να δίνουμε μόνοι μας λύσεις στα προβλήματά μας.
Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι η διαρκής επαφή με τον ασθενή, η εφαρμογή ενός καθημερινού προγράμματος με στόχο την ταχύτερη και ασφαλέστερη αποκατάσταση της υγείας του. Αυτό δηλαδή που θα πρέπει να εφαρμόσουμε ως χώρα σε όλους τους τομείς, αν θέλουμε να ξεφύγουμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και της λιτότητας». Τα παραπάνω επεσήμανε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στο πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπευτών που διεξήχθη στην Αθήνα.
Ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του νέου προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κάλεσε τους φυσικοθεραπευτές σε συνάντηση, διάλογο και συνεργασία. Οφείλω να σας πω πως ακολουθώ κατά γράμμα, όχι γιατί είμαι υποχρεωμένος, αλλά γιατί το πιστεύω βαθύτατα, αυτό που έχει διακηρύξει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης: η καλή κυβέρνηση γίνεται στην αντιπολίτευση. Απευθύνω λοιπόν σε όλους σας κάλεσμα συνεργασίας και διαλόγου γιατί τα προβλήματα είναι κοινά», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας. Ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος εκπροσώπησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, κάνοντας πρώτα αναφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Ελλείψεις γιατρών, κυρίως ειδικοτήτων. Ελλείψεις εργαστηρίων. Τα εργαστήρια δεν λειτουργούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα. Λειτουργία με ελάχιστους γιατρούς, όσους έχουν απομείνει από τον πρώην ΕΟΠΥΥ. Ήταν πεντέμισι χιλιάδες, έμειναν δυόμιση. Επικουρικοί γιατροί δεν πηγαίνουν. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι σε μερικές ΥΠΕ», τόνισε ο κ. Κέλλας για να συμπληρώσει πως «η απάντηση της κυβέρνησης είναι πως θα φέρει νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Κάθε δυο περίπου μήνες ακούμε το ίδιο πράγμα. Πέρασε ένας χρόνος και νομοσχέδιο δεν φέρατε. Τουλάχιστον πάρτε το νόμο της Νέας Δημοκρατίας που είναι ψηφισμένος από τον Φεβρουάριο του 2014 και ο οποίος θέτει ως πυρήνα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας τον οικογενειακό ιατρό και εφαρμόστε τον, μέχρι να βρείτε δικό σας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ σημείωσε πως «οι δαπάνες για την υγεία το 2007 ήταν στην Ελλάδα 9,6% του ΑΕΠ. Στον ΟΟΣΑ ήταν τότε 9% ο Μέσος Όρος. Οι μειώσεις των δαπανών έγιναν πολύ πιο γρήγορα από την μείωση του ΑΕΠ. Το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή είναι ένα απέραντο γηροκομείο. Οι γιατροί έχουν φύγει, τα κρατικά νοσοκομεία είναι σε αποσύνθεση. Έξι χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών, δεκαπέντε χιλιάδες νοσηλευτών. Μας μιλούσατε για ανθρωπιστική κρίση όταν το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ χρηματοδοτούσε τα νοσοκομεία με 98 εκατ. Ευρώ το μήνα, ενώ το 2015 επί υπουργίας Κουρουμπλή το ποσό έφτασε στα 43 εκατ.!» είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέροντας πως «η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ φαίνεται στο έγγραφο του ΚΥ Ελασσόνας με το οποίο από τον Ιανουάριο του 2016 σταματά το Νοσοκομείο της Λάρισας να προμηθεύει τα Κέντρα Υγείας με οξυγόνο», ενώ επεφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά για τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας. «Σήμερα το σύστημα δεν έχει καταρρεύσει εντελώς χάρη στις άοκνες προσπάθειες του νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού», σημείωσε μενόημα ο κ. Κέλλας, ο οποίος, κλείνοντας την ομιλία του προχώρησε σε μια αποτίμηση της πολιτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

«Σήμερα, λίγους μόνον μήνες μετά το πείραμα της δεύτερης αριστερής δοκιμής, η κοινωνία δείχνει να ενεργοποιείται. Δυνάμεις που βρισκόταν όλο το τελευταίο διάστημα εν υπνώσει, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους εξαιτίας της απορρύθμισης που υπέστη η κοινωνική τους πυξίδα από την βίαιη εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας, σηκώθηκαν από τον λήθαργο και έστειλαν ένα πρώτο, άλλα ηχηρό μήνυμα, παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε, μέσω της διαδικασίας αυτής, ο καταλύτης όλων των πολιτικών κινήσεων που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται οριζόντια στο πολιτικό μας σύστημα.
Η Νέα Δημοκρατία, με σαφή προσανατολισμό και έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος είναι εδώ, έτοιμη να συναντήσει όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα που ονειρεύονται μια σύγχρονη δυτική χώρα, σταθερή στον πυρήνα των ευρωπαϊκών αντιλήψεων, η οποία θα καταφέρει να δώσει και πάλι ελπίδα και προοπτική στους πολίτες και να προχωρήσει μαζί τους στη μάχη, ώστε να απαλλαγεί η χώρα άπαξ δια παντός από το καρκίνωμα του λαϊκισμού.
Στη Λάρισα λένε πως «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Ο χρόνος αυτός τελείωσε μόλις χθες», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Add Comment