Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ χαιρετίζει την συγκλονιστική κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ χαιρετίζει την συγκλονιστική κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που από τον κόμβο της Νίκαιας στέλνει μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα και αποφασιστικότητας, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.
Ενάντια στην συντονισμένη επίθεση όλου του μνημονιακού κατεστημένου στο εσωτερικό, κυβέρνησης και μνημονιακής αντιπολίτευσης, που ψήφισε ομόφωνα το καταστροφικό 3ο μνημόνιο και τώρα, μπροστά στην έκρηξη οργής και αποφασιστικότητας της αγροτιάς απ’ άκρου εις άκρον της πατρίδας μας, ελίσσεται φορώντας το «φιλοαγροτικό» προσωπείο και αρνούμενο, τάχα, να συναινέσει στο δολοφονικό για τους αγρότες και ολόκληρο τον λαό, ασφαλιστικό νομοσχέδιο,
Ενάντια στην επιδίωξη των τοκογλύφων-δανειστών για την καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής της πατρίδας μας προς όφελος ξένων συμφερόντων, την βίαιη εκρίζωση των αγροτών από τη γη τους και την πλήρη φτωχοποίησή τους, με μέτρα κατ’ επιταγήν της Ε.Ε και τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης,
Ενάντια στην επιδίωξή τους για μετατροπή της πατρίδας μας σε μια φτωχή, λεηλατημένη χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού, σε μια αποικία χρέους, χωρίς Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία,
Οι αγρότες αντιτάσσουν την ενωτική πάλη τους που έχει την κατανόηση και συμπαράσταση όλου του λαρισαϊκού λαού, που είναι αναγκαίο να την εκδηλώσει με κάθε τρόπο.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πιστεύει πως μόνο μια συμπόρευση των αγροτών με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους των πόλεων, τη νεολαία, σε ένα κοινό και δυναμικό αγώνα, και η δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, για την απαλλαγή της πατρίδας μας από τα Μνημόνια, με βαθειά διαγραφή του παράνομου και μη βιώσιμου χρέους, για παραγωγική ανασυγκρότηση, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία, μπορεί η πατρίδα μας και ο Λαός μας να ξεφύγει από την θανάσιμη παγίδα που τον έχουν ρίξει οι τοκογλύφοι δανειστές και το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.
Σε αυτόν τον στόχο, σε αυτόν τον όμορφο αγώνα, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις!

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον παναγροτικό ξεσηκωμό
Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών στα Τέμπη και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους. Στάθηκε στο πλευρό τους από την αρχή με το ΟΧΙ στα εξοντωτικά μέτρα του 3ου μνημονίου, που μαζί ψήφισαν στις 14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν συγκροτήσει ένα μεγάλο, ενιαίο, αγωνιστικό μέτωπο σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, ενάντια στα κυβερνητικά αντιαγροτικά μέτρα, κατά των μνημονίων, της κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ.
Τα προωθούμενα μέτρα-«λαιμητόμος» στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, καταστρέφουν κυριολεκτικά τους αγρότες, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας και σε εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, κινητήριoς δύναμη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ΛΑΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και ζητάει:
-Διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτοτελούς ασφαλιστικού Οργανισμού των αγροτών.
– Χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το φορολογικό.
– Διατήρηση της εφαρμογής του Ν. 4172/2013 άρθρο 29 παρ. 3 (φορολογία των κερδών από ατομική αγροτική επιχείρηση με συντελεστή 13%).
-Αφορολόγητο ύψους 12.000 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα και τους νέους αγρότες.
-Καμία προκαταβολή φόρου.
-Για τα κτηνοτροφικά προϊόντα ο συντελεστής φορολογίας να ξεκινάει από το 8% .
– Αφορολόγητο όριο έως 12.000 € για επιδοτήσεις, όπως ισχύει σήμερα.
-Απαλλαγή των παραγωγικών ακινήτων (σταβλικές εγκαταστάσεις, καλλιεργήσιμη γη και ακίνητα που αφορούν τη συγκέντρωση, τη συσκευασία, την πρωτογενή μεταποίηση, την αποθήκευση και τη διάθεση των προϊόντων) από κάθε φόρο προς το Δημόσιο, περιλαμβανομένου και του ΕΝΦΙΑ, κύριου και συμπληρωματικού.
– Άμεση απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγροκτηνοτρόφοι.
– ΦΠΑ 13% στα ζώντα ζώα όλων των κατηγοριών.
-Ειδικός φορολογικός συντελεστής κάτω από 10% για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (κρέατα, γάλα κ.τ.λ).
-Επαναφορά του ΦΠΑ στο κόστος εισροών στο προηγούμενο καθεστώς.
-Κάρτα για μειωμένη τιμή πετρελαίου στους αγρότες και μείωση της τιμής κιλοβατώρας (0,04 Ευρώ/κιλοβατώρα).
-Γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών και άμεση χρηματοδότησή τους με χαμηλότοκα δάνεια για συνέχιση της παραγωγής.
-Να σταματήσει η δίωξη αγροτών – κτηνοτρόφων λόγω των ήδη βεβαιωμένων δανείων στη ΔΟΥ, να ανακληθούν τα χρέη από το Δημόσιο Ταμείο, αφού δεν έχουν να πληρώσουν.
-Κούρεμα του 50% του κεφαλαίου και ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων της πρώην ΑΤΕ για 20 χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο και 3ετή περίοδο χάριτος.
-Μέτρα μείωσης του υψηλού κόστους παραγωγής.
-Ενιαίο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές.
-Μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων.
-Άμεση απόδοση των αποζημιώσεων των ζημιών από ασθένειες και φυσικές καταστροφές.
-Όχι στην επιμήκυνση διάρκειας του φρέσκου γάλακτος πέραν των επτά ημερών
-Υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
-Ακύρωση της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.
Για τη Λαϊκή Ενότητα ο αγροτικός τομέας θεωρείται κρίσιμης σημασίας. Η λαίλαπα μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση, συνθλίβει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική ύπαιθρο.
Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για την πολύπλευρη στήριξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς και της κτηνοτροφίας.
Καλεί σε συμπόρευση με τους αγρότες, τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους των πόλεων, τη νεολαία, σε ένα κοινό και δυναμικό αγώνα.
Επιδιώκει τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών δυνάμεων, για την απαλλαγή της πατρίδας μας από τα Μνημόνια, απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, για παραγωγική ανασυγκρότηση, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα, προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά που μας επιβάλλουν.
Θα τον περπατήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Add Comment