Με την Κίνηση Πολιτών Τσαριτσάνης συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος

20160115_125117 [800x600]

Στις 15-01-16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με την Κίνηση Πολιτών της Τσαριτσάνης. Στην συνάντηση κατατέθηκαν βελτιωτικές προτάσεις για τα προβλήματα και τα θεσμικά κωλύματα του ΑΣΟΚ Τσαριτσάνης. Από την μεριά του ο βουλευτής ενημέρωσε ότι είναι γνώστης του θέματος από προγενέστερη συνάντηση με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού και έχει ήδη μεταβιβάσει τις προτάσεις του προέδρου και των πολιτών για την συνέχιση και την εύρυθμη λειτουργία του συνεταιρισμού στο ΥΠΑΑΤ και τους διαβεβαίωσε ότι στο νέο νομοσχέδιο των συνεταιρισμών θα συμπεριληφθεί ειδική τροποποιητική διάταξη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επίσης και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους για την διάσωση και την διάδοση παραδοσιακών σπόρων, φυτών και φυλών ζώων.
Τέλος επισημάνθηκε ότι η τωρινή συγκυρία επιτάσσει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη συνεταιριστικών δράσεων μέσω εκπόνησης αναπτυξιακών προγραμμάτων από την μεριά της κυβέρνησης και της σύνδεσης αυτών με την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να καθιερωθεί μια μορφή «brand name» σε κάθε προϊόν, η οποία θα προσδώσει προστιθέμενη αξία και θα συμβάλλει στην καθιέρωσή του στην αγορά.

Add Comment