«Ταξίδι προς την αιωνιότητα» για τον Οδυσσέα Τριανταφύλλου

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ «Ε»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, η ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας αποχαιρέτησε τον γνωστό Ελασσονίτη επιχειρηματία και συνεργάτη – πράκτορα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στην περιοχή της Ελασσόνας και όχι μόνο Οδυσσέα Γ. Τριανταφύλλου, που απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Εξόδιο Ακολουθία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος(προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού), π. Χριστόφορος Παπανικολάου(της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου), ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, και οι ιερείς των ενοριών της πόλης π. Αλέξανδρος, π. Ευάγγελος, π. Χρήστος.
Μεταφέροντας τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος του απουσιάζοντος στο εξωτερικό σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων «κατέθεσε», χαρακτηριστικά: «Ο αγαπητός σε όλους μας Οδυσσέας Τριανταφύλλου πέρασε στην αιώνιο ζωή. Ξεχώριζε για την ευγένεια, την πραότητα και την καλοσύνη του. Συνέδεσε το όνομα του με το ιστορικό βιβλιοπωλείο – πρακτορείο εφημερίδων μίας από τις παλαιές οικογένειες της Ελασσόνας. Όπως ο μυθικός Οδυσσέας ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ιθάκη, έτσι και αυτός που αποχαιρετούμε σήμερα ξεκίνησε το ειρηνικό ταξίδι του προς την αιωνιότητα. Ταξίδι είναι η ομορφιά της ζωής. Πάντοτε θα τον μνημονεύουμε».
Σε σύντομο επικήδειο, ο Ελασσονίτης Ζήσης Πάσχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Υποδειγματικός ως άνθρωπος. Ορφάνεψε σε ηλικία μόλις 6 χρονών, μπήκε από νωρίς στα βάσανα της ζωής και η λέξη Οδύσσεια τον ταίριαζε απόλυτα. Ξεχώριζε για την ευφυΐα, τη σύνεση, τη συνέπεια, την αγάπη του για τον άνθρωπο. Ο Οδυσσέας βοηθούσε τον κόσμο με τον δικό του τρόπο. Σκληρός και πολέμιος της αδικίας».
[wpg_thumb]
Στο τελευταίο «αντίο» για τον Οδυσσέα Τριανταφύλλου έδωσαν το «παρών»:
Ο βουλευτής κ. Χρ. Κέλλας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο πρ. βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Γ. Πασχόπουλος, Χρ. Καραγιάννης, Πέτρ. Χατζήνας, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, συνάδελφοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.

Add Comment