Γ. Πασχόπουλος: “Αλόγιστες δαπάνες στο Δήμο Ελασσόνας, ενώ τα έσοδα καταρρέουν…”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κριτική στις αλόγιστες δαπάνες που προβλέπει ο προϋπολογισμός του Δήμου Ελασσόνας για το 2016 άσκησε την περασμένη βδομάδα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική παράταξη “Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής τον Γ. Πασχόπουλο.

Ο κ. Πασχόπουλος έκρουσε “τον κώδωνα του κινδύνου” για την κατάρρευση των εσόδων του δημοτικού προϋπολογισμού και επισήμανε ότι η δημοτική αρχή Ευαγγέλου προτιμά να δαπανά τους περιορισμένους πόρους του δήμου σε έργα βιτρίνας στο κέντρο της Ελασσόνας και σε αμοιβές ειδικών συμβούλων και μικροεργολάβων αντί να επιλύει πραγματικά προβλήματα. Ειδικά και μετά την αφαίρεση του δικαιώματος βοσκής από τους δήμους, χάνεται ένα κρίσιμο έσοδο για το δήμο και τον αγροτικό κόσμο.

Η παράταξη του κ. Πασχόπουλου άσκησε επίσης σκληρή κριτική για τις απευθείας αναθέσεις έργων, που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016. “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια”, τόνισε ο κ. Πασχόπουλος και συνέχισε: “Η απευθείας ανάθεση έργου είναι μία διαδικασία που προκαλεί υποψίες για την επιλογή του εργολάβου αλλά και για την ποιότητα του έργου”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Πασχόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Η δημοτική αρχή Ευαγγέλου δεν έχει αντιληφθεί δυστυχώς την κρισιμότητα της κατάστασης, παρά τις εύλογες διαπιστώσεις για μείωση των πόρων. Στην κριτική της αντιπολίτευσης απαντά με αμηχανία και ποτέ υπεύθυνα και ολοκληρωμένα. Επιμένει σε μία αδιέξοδη πρακτική δημιουργίας εντυπώσεων για την παραγωγή έργου με παρεμβάσεις βιτρίνας στο κέντρο της Ελασσόνας, ενώ τα χωριά του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας.

Η κριτική μας στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2016 αποτελεί μία υπεύθυνη στάση απέναντι στους φορολογούμενους συμπολίτες μας, που ανταποκρίνονται ευσυνείδητα στις υποχρεώσεις τους σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, ενώ ο Δήμος Ελασσόνας κινδυνεύει με ευθύνη του δημάρχου και της ομάδας του να βρεθεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής αδυναμίας.

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα αποφευχθεί το πρόβλημα με τα καύσιμα στα σχολεία, τα κτίρια και τα οχήματα του δήμου, ενώ ταυτόχρονα ευχόμαστε να αντιληφθεί η δημοτική αρχή ότι πρέπει να περιορίσει τις αλόγιστες δαπάνες σε έργα απευθείας αναθέσεων, σε γιορτές και στολισμούς και σε αμοιβές ειδικών συνεργατών.”

Add Comment