Χριστουγεννιάτικη συναυλία στα Φάρσαλα με τον Ελασσονίτη μαέστρο Κων. Μάτη

2015 12 DEC 20 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ [800x600]

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Σωτήρα
Από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με την καθιερωμένη ετήσια μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία έστειλε τις ευχές της μελωδικά η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων στο φιλόμουσο κοινό της πόλης. Την όμορφη χορωδιακή εκδήλωση, διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΠΑΚΠΑ) Δήμου Φαρσάλων στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων, στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, παρουσίασε στους φίλους της χορωδιακής μουσικής μέσα από ένα πλούσιο και συνάμα χαρμόσυνο εορταστικό πρόγραμμα, βυζαντινούς ύμνους, γνωστές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις από όλο τον κόσμο και κάλαντα από πολλές περιοχές της πατρίδας μας.
Έκπληξη της βραδιάς το νέο παιδικό τμήμα της δημοτικής χορωδίας με εξήντα (60) υπέροχους χορωδούς το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση και χειροκροτήθηκε θερμά από το φιλόμουσο κοινό. Το πολλά υποσχόμενο φωνητικό σύνολο δημιουργήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό τον περασμένο Οκτώβρη με σκοπό να φέρει σε επαφή με τον κόσμο της πολυφωνικής μουσικής νέες και νέους και να τους προετοιμάσει για να στελεχώσουν το μεγάλο τμήμα της χορωδίας.
Τα χορωδιακά σύνολα πλαισίωνε μικρό ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από τους Κατερίνα Ζαρογιάννου και Έφη Φαρμάκη στο πιάνο, τον Ανδρέα Τράντο στην κιθάρα, την Αναστασία Λεβαντή στο βιολί και το Νίκο Ζιώγα στο ακορντεόν. Τη διδασκαλία της χορωδίας και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Δερλός, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλείου, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κική Παναγιωτοπούλου και Γιώργος Αρσενόπουλος και η τοπική συμβουλος Φαρσάλων κ. Γεωργία Μαλέτσικα. Τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κκ Τιμόθεο εκπροσώπησε ο πατέρας Βασίλειος Αναστασόπουλος
Επόμενη γιορτινή εμφάνιση της χορωδίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 27 Δεκέμβρη και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Βαμβακού Φαρσάλων μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Βαμβακούς ενώ την Τρίτη 29 του μηνός και ώρα 11:00-12:00 η χορωδία θα τραγουδήσει πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια στους δρόμους της πόλης.

Add Comment