Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

IMG_1077 [800x600]

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015 η συνάντηση του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκο Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο επαφών του Πρωθυπουργού με τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας που εκλέγονται στη Θεσσαλία.
Σε κατ’ ιδίαν συνομιλία, η Άννα Βαγενά κατέστησε τον Πρωθυπουργό, ίσως για πρώτη φορά, κοινωνό της μεγάλης σημασίας και μοναδικότητας του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να μην διακοπούν ούτε μια ημέρα οι εργασίες σ’ αυτό, με σκοπό να καταστεί πλήρως λειτουργικό για παραστάσεις, όπως απαιτεί πάγια η τοπική κοινωνία. Η Άννα Βαγενά έθεσε, περαιτέρω, το ζήτημα του Διαδραστικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος, έργο το οποίο προωθεί με θέρμη στον Δήμο Κιλελέρ, τονίζοντας στον Πρωθυπουργό πως η ιστορία του αγροτικού κινήματος και των γεγονότων του Κιλελέρ αποτελεί ορόσημο για την ελληνική ιστορία, μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη, που δεν πρέπει να ξεχασθεί αλλά να γίνει κτήμα των επόμενων γενεών. Αναφέρθηκε, τέλος, και στο ζήτημα διατήρησης των Αστυνομικών Τμημάτων Λιβαδίου και Ραψάνης.
Από κοινού οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν το ζήτημα της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας και τόνισαν την απαίτηση του αγροτικού κόσμου της περιοχής να προωθηθεί άμεσα το αρδευτικό σκέλος του έργου.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος, εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε ζητήματα του κοινοβουλευτικού του χαρτοφυλακίου, με έμφαση στη φορολογία των αγροτών, το κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων, τα έργα στη Μεσοχώρα και την ανάγκη προώθησης ενός ολοκληρωμένου και εναλλακτικού πλάνου αγροτικής ανάπτυξης με κύριο πυλώνα τις αγρο-διατροφικές αλυσίδες.
Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές επεσήμανε ότι πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης είναι, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το ασφαλιστικό, να πορευθούμε ενωμένοι προς τη «μητέρα όλων των μαχών», όπως χαρακτήρισε τη διαπραγματευτική μάχη για το χρέος. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, κάθε δε δήλωση περί του αντιθέτου είναι σπέκουλα εις βάρος πρώτιστα του ελληνικού Λαού.

Add Comment