Συνέδριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον Όλυμπο στην Ελασσόνα

Πραγματοποιείται στις 21 Νοεμβρίου το τελικό συνέδριο της Περιφέρεια Θεσσαλίας
στα πλαίσια του έργου «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»

ΟΛΥΜΠΟΣ OLYMPUS

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του έργου «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου», που υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Ελασσόνας, αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», με ομιλητές τους:
κ. Γούλας Παναγιώτης, πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας
κ. Γούσιος Δημήτρης, καθηγητής χωροταξίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Dr Δήμητρα Γάκη, από το εργαστήριο αγροτικού χώρου του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
κ. Mπλάνας Νικόλαος, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισας)
η κ. Φτίκα Ζωή, δασολόγος και αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Ευαγγέλου.

Το συνέδριο έχει τίτλο “Όλυμπος, το Βουνό των Θεών – Εξελικτική Πορεία στο Πέρασμα των Αιώνων” και θα διερευνήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης της διεθνούς αναγνωρισιμότητας του Ολύμπου για την ανάδειξή του σε τόπο υψηλών προδιαγραφών ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και μοναδικής τοπικής ταυτότητας, όπως και τις δυνατότητες εντοπισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης των πόρων που διαθέτει.

Παράλληλα με το συνέδριο, θα λάβουν χώρα δράσεις που θα αναδείξουν το χαρακτήρα της περιοχής, όπως Έκθεση Λαογραφικού Υλικού, που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό για το κοινό Λαογραφικό Μουσείο Τσαριτσάνης και Παρουσίαση Παραδοσιακών Εθίμων και Χορών

Add Comment