Μεϊμαράκης: «Η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει μ΄αυτούς που αγαπούν το κόμμα»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΡΑΝΕΑ (4)

Στο Δημαρχείο της Ελασσόνας βρέθηκε χθες στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού στη ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατευθυνόμενος προς τα Γρεβενά.
Εκεί, τον υποδέχθηκαν με θέρμη ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και τοπικά στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος.
Το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν οι δύο βουλευτές της ΝΔ στο νομό Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευάγγ. Παπαλέξης, κ.ά.
[wpg_thumb]
«Σταχυολογώντας», χαρακτηριστικά, τα όσα επεσήμανε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μίλησε για λίγα λεπτά:
«Εάν αφήσουμε πλήρη κυριαρχία στον ένα πόλο, τον πόλο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ., δεν θα έρθουν καλές μέρες για τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά ψέματα, μετέθεσε πολλές πληρωμές. Η χώρα βρίσκεται σε ένα αναβρασμό, που επιτείνεται μέρα με τη μέρα. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει το παραμύθι. Εμείς ψηφίσαμε το πρόγραμμα, τους στόχους, το χρονοδιάγραμμα. Εμείς μέτρα δεν ψηφίσαμε. Τώρα, ο πρωθυπουργός φέρνει τα μέτρα. Τα μέτρα αυτά θα αφανίσουν πλήρως τον πρωτογενή τομέα. Υπάρχει κακό πολιτικό κλίμα.
Στα του χώρου μας: Να ασχοληθούμε και με τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα. Στις 22 Νοεμβρίου καλούμαστε να λύσουμε την εκκρεμότητα της εκλογής νέου αρχηγού. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής, όχι εξωκοινουβουλευτικός. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το κόμμα μας με όλους αυτούς που έχουν πονέσει μέχρι σήμερα, που έχουν ματώσει, που έχουν προσπαθήσει και μετά να απευθυνθούμε και στους περαστικούς. Το κόμμα πρέπει να προχωρήσει με αυτούς που αγαπούν το κόμμα. Στο Ιερό πρέπει να είναι αυτοί που πιστεύουν στις αρχές του Ιερού.
Οι νεοδημοκράτες. Στο εκκλησίασμα χωράνε όλοι. Δεν έχουμε ανάγκη το δημόσιο διάλογο. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Δεν χρειάζεται δημοσίως να τσακωνόμαστε. Γνωρίζουμε καλά και από παλαιά πως τέτοιες αντιπαραθέσεις ξύνουν πληγές. Μας περιμένει ανηφόρα, με πολλές δυσκολίες. Δεν μπορούσα στην περιοδεία μου να προσπεράσω τον Δήμο Ελασσόνας. Με συνδέουν δεσμοί αίματος με τον Δήμο σας. Κάνω έκκληση σε όλους τους νεοδημοκράτες να πάνε στις κάλπες στις 22 του μήνα. Ό,τι και να ψηφίσετε στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, να γνωρίζετε ότι η Ν.Δ. είναι μια οικογένεια».
Στη σύντομη παρουσία του προέδρου της ΝΔ στο Δημαρχείο Ελασσόνας έδωσαν το «παρών»: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Μαρία Μαμάρα, ο πρ. βουλευτής Ελευθ. Κυριακού, ο πρώην νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, οι πρ. αντινομάρχες Βασ. Ντόκος και Δημ. Τσιουρής, ο πρ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασ. Μπατζηλιώτης, πολιτευτές, κ.ά.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΝΔ. κατευθύνθηκε στην Κρανέα Ελασσόνας, όπου έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον κόσμο, εκεί όπου, λίγο μετά τις 11 το πρωί, μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ενώ ακολούθησε η παρουσία του στη Δεσκάτη.

Add Comment