Η Ελασσόνα γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Του Γιάννη Μουκίδη
ΦΩΤΟ - ΕΙΣΟΔΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ [800x600]

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ελασσόνα, στη συνοικία «Αμπελοκήπων»(«Βαρόσι»), με τις καθιερωμένες διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.
Την Παρασκευή(παραμονή της εορτής), το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.
Το ερχόμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, θα γίνει η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου, γύρω από την πλατεία της συνοικίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, στο προαύλιο του εορτάζοντος Ναού, στη μνήμη του εκτελεσθέντος κληρικού – ήρωα αείμνηστου Νεομάρτυρα αρχιμανδρίτη Νεοφύτου Σάρρου(εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, τον Σεπτέμβριο του 1943).
Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

Add Comment