Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελασσόνα από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν οι μαθητές των Δ1,Δ2, Δ3,Δ4 και Γ3 του 9ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας από την εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή της Ελασσόνας την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.
Συγκεκριμένα οι παραπάνω τάξεις, επισκέφτηκαν αρχικά την ιερά μονή της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας  έχοντας την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πραγματικό στολίδι της περιοχής που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα μ.Χ. Οι μικροί μαθητές πραγματικά ενθουσιάστηκαν από την ιστορία της μονής την οποία τους διηγήθηκε η ηγουμένη με απλό και κατανοητό τρόπο.
Συνέχεια είχε η επίσκεψη στο Κεφαλόβρυσο για μια γνωριμία  με τα υδροτριβεία (δριστέλλες)της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος για το νερό που κάνουν οι μαθητές της Δ΄τάξης. Οι δριστέλλες είναι βιολογικά πλυντήρια, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά . Δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε απορρυπαντικά και μπορούν να πλύνουν ρούχα και κάθε λογής υφάσματα, ακόμη και χαλιά, κλινοσκεπάσματα και βελέντζες, αποκλειστικά και μόνο με τη δύναμη και την ορμή του νερού.
Τελευταία στάση ήταν το χωριό Βαλανίδα όπου τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν την πραγματικά υπέροχη μέρα.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπ/κοί: Νέλλα Μάρθα, Σανίδα Βασιλική, Λιάκος Νίκος, Κουρούμαλη Έφη και Μπάκαβου Βάια

Δείτε φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του σχολείου

Add Comment