Στην 361 ΠΑΠ η Ρένα Καραλαριώτου

21-9-2011
Στο στρατόπεδο «Ζιώγα» της 361 ΠΑΠ στην περιοχή του Κυψελοχωρίου βρέθηκε χθες το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου,  συνοδευόμενη τους ειδικούς πραγματογνώμονες κ. Αθαν. Γραμματικό (Ειδικό σε Οπλικά Συστήματα) και Ζήση Αργυρόπουλο (Χημικό – Περιβαλλοντολόγο) που έχει ορίσει η Περιφέρεια , κλιμάκια των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Υγείας της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, Περιφερειακούς συμβούλους, παρουσία  το δημάρχου Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου, καθώς και κατοίκων της περιοχής προκειμένου να παραστεί σε προγραμματισμένη επίδειξη απενεργοποίησης  πυρομαχικών.
Παρόντες στη χθεσινή επίδειξη ήταν επίσης ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Δ. Αγγελούδης, ο Διευθυντής Ασφάλειας του Γ.Ε.Σ. κ. Α. Βίγλας καθώς και  ο διοικητής του στρατοπέδου κ. Α. Μήτσιου.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ανακύψει θέμα με την φημολογούμενη απενεργοποίηση πυρομαχικών στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που  αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής και προκάλεσε την παρέμβαση της Περιφέρειας, η οποία κινήθηκε άμεσα.
Ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου, η αντιπεριφερειάρχης είχε στείλει έγγραφο προς τον διοικητή της μονάδας με το οποίο ενημέρωνε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα επισκέπτονταν το στρατόπεδο προκειμένου να διαπιστωθεί εν η ενδεχόμενη απενεργοποίηση πυρομαχικών εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, όσο και για το περιβάλλον.
Σε απάντηση του ο Στρατός ενημέρωνε ότι δεν αντιτίθεται στη διενέργεια του ελέγχου αλλά ζητούσε να πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνδυαστεί με επίδειξη απενεργοποίησης και να διαπιστωθεί ότι η όλη διαδικασία δεν ενέχει κινδύνους.
Μετά το τέλος της χθεσινής  επίδειξης και αφού το κλιμάκιο ενημερώθηκε  για την όλη διαδικασία,  η κ. Καραλαριώτου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, μαζί με τους ειδικούς πραγματογνώμονες καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να δούμε από κοντά τη συνολική  διαδικασία απενεργοποίησης των πυρομαχικών.
Παρόλες τις  διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Στρατού, ότι η όλη διαδικασία είναι ασφαλής, εμείς ως Περιφέρεια δεν εφησυχάζουμε.
Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε τα πορίσματα των ειδικών, τις άδειες και τις μελέτες που θα ζητηθούν, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας».
Κατά τη χθεσινή επίδειξη, στην οποία παρέστη παρέστησαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Χρ. Καλομπάτσιος , Δ. Κουρέτας και Δ. Μητσιούλης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Τεμπών κ. Σ. Σαϊτης, οι αντιδήμαρχοι Τεμπών κ. Θ. Τσαπλές, Κ. Τσεργάς, Κ. Αντάμαλης, Γ. Ρήγας και Γ. Έξαρχος, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Συκουρίου κ. Ζ. Αργυρίου, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Νέσσωνος κ. Γ. Σακκαβός,  Μακρυχωρίου Ι. Μπούτος, Κυψελοχωρίου Πηλία Σουκοβέλου και κάτοικοι της περιοχής.

Add Comment