Ημερίδα για εκπαιδευτικούς από το ΚΠΕ Ελασσόνας

Ημερίδα εκπαιδευτικών με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, και σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, καθώς και με τη Σχολική Σύμβουλο 6ης Περιφέρειας Π.Ε Λάρισας, την Εφορία Αρχαιοτήτων, τον Δήμο Ελασσόνας και την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, προτίθεται να συνδιοργανώσει ημερίδα εκπαιδευτικών με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας» στις 07 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο.

Η ημερίδα, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης και έχει στόχο την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών εκπαιδευτικού χαρακτήρα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα παρουσιαστούν τα μνημεία της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής της, που εντάσσονται σε δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών και τα οποία είναι εφικτό να καταστούν επισκέψιμα από ομάδες μαθητών και προσφέρονται για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων. Η ημερίδα περιλαμβάνει υποδειγματικού τύπου επίσκεψη στο τούρκικο Τελωνείο της Ελασσόνας (νυν αρχαιολογικό μουσείο) και στα μνημεία του Πυθίου, συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Πυθίου Απόλλωνα και στον ναό της Παναγίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
9.00-9.30 Χαιρετισμοί
9.30-10.30 Παρουσίαση εποπτικού υλικού σχετικό με την ιστορία και τα μνημεία του Πυθίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι ανάλογου περιεχομένου.
10.30-11.00 διάλειμμα
11.00-11.30 Επίσκεψη στο τούρκικο Τελωνείο της Ελασσόνας (νυν αρχαιολογικό μουσείο)
11.30-13.30 Επίσκεψη στα μνημεία του Πυθίου και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Πυθίου Απόλλωνα και στον ναό της Παναγίας.
13.30-14.00 Απολογισμός
Η ημερίδα, διάρκειας 5 ωρών, θα υλοποιηθεί στην Αίθουσα του Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ..
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στην ημερίδα θα πρέπει να απευθύνονται στις Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Διεύθυνσης και τις αιτήσεις τους μπορούν να τις υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέχρι την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015, στη διεύθυνση: https://goo.gl/UJmqc0

[wpg_thumb]

Add Comment