Μάξιμος για την επέτειο του ΟΧΙ: Ο ελληνισμός ενώπιων προκλήσεων

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΟΧΙ: Ο κόσμος που γνωρίζαμε αλλάζει ραγδαία

Τύρναβος-παρέλαση [800x600]

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, που παρακολούθησε στον Τύρναβο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνισμός βρίσκεται σήμερα ενώπιον σοβαρών και πολλαπλών προκλήσεων. Και αυτό δεν είναι απλό σχήμα λόγου. Το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, το οποίο αντί να ξεπερνιέται εντείνεται, λόγω άστοχων επιλογών και ανεύθυνων πολιτικών, έχει προκαλέσει ταυτόχρονα κοινωνική και πολιτική κρίση.
Επιπλέον, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες αλλάζει ραγδαία. Τα πάντα είναι ρευστά, τα σύννεφα του πολέμου είναι στην γειτονιά μας, ενώ οι κατατρεγμένοι από αυτόν ψάχνουν την ελπίδα περνώντας στην χώρα μας. 
Αν ως λαός, ενωμένος και ψύχραιμος, δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αν δεν αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και ρεαλισμό τις δυσκολίες και τις απειλές που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας η κρίση θα γίνει εθνική.
Οφείλουμε, λοιπόν, να σκύψουμε και πάλι στις σελίδες του απαράμιλλου ηρωισμού των παλληκαριών του ΟΧΙ, όταν το έθνος μας ενωμένο και με υψηλό ηθικό προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Και από εκεί να αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα και τη δύναμη για να κατακτήσουμε τα ‘‘υψώματα’’ της δικής μας γενιάς».

Add Comment