Εορτασμός του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
του Γιάννη Μουκίδη

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (5) [800x600]

Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα, όπου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.
Την περασμένη Πέμπτη, το απόγευμα, εψάλλη η Ακολουθία Μ. Πέμπτης Αγίου Δημητρίου και το Ιερό Ευχέλαιο, ενώ την Παρασκευή το βράδυ τελέσθηκε η Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου και η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Χθες, το βράδυ, παραμονή της εορτής, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Βλαδιμιρ Σουζντάλ(του Πατριαρχείου της Ρωσίας) κ. Ευλόγιος και ο «οικοδεσπότης» Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν αρχιμανδρίτες, ιερείς και διάκονοι ενοριών και μονών της περιοχής.
Σήμερα, στις 7.30 το πρωί, θα ψαλλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα συγχοροστατήσουν οι δύο μητροπολίτες Βλαδιμιρ Σουζντάλ(του Πατριαρχείου της Ρωσίας) και Ελασσώνος.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελασσόνας, καθώς και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και από γειτονικούς Νομούς.

Add Comment